Новини



Злочинну групу із Західної України судитимуть за переправлення ухилянтів до Румунії


Чотирьох мешканців Івано-Франківської та Закарпатської областей звинувачують у незаконному переправленні осіб через державний кордон. За скоєне їм загрожує до 9 років позбавлення волі.

Як повідомили 24 січня у територіальному управлінні Державного бюро розслідувань (ДБР) у Львові, переправники шукали чоловіків, які хотіли незаконно перетнути кордон під час дії воєнного стану. За 8-12 тисяч доларів вони допомагали їм потрапити до Румунії, оминаючи пункти пропуску. Злочинна група діяла близько 5 місяців, маючи у своєму розпорядженні автомобілі, приміщення, обладнання для стеження, а також виявлення засобів негласної аудіо та відео фіксації.

"Організатори доправляли ухилянтів автомобілем до кордону ґрунтовими дорогами. Надалі вони мали йти пішки заздалегідь прокладеними маршрутами, щоб уникнути зустрічі з прикордонниками. У травні-червні фігуранти намагалися переправити до Румунії двох чоловіків. Під час отримання чергової оплати за "послуги" їх затримали", – зазначили у ДБР.

Під час обшуків у переправників вилучили близько 50 тисяч доларів, а майно – машини і частки у квартирах, вартістю понад 3,4 млн грн, арештували. За незаконне переправлення осіб через державний кордон організованою групою чоловікам загрожує до 9 років позбавлення волі. Їх організатора також підозрюють у незаконному придбанні та зберіганні боєприпасів.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?