Новини



На Закарпатті зловили 15 ухилянтів за добу


Прикордонники затримали кілька груп чоловіків, які намагалися поза пунктами пропуску потрапити до Румунії.

Найближче до державного кордону у високогір'ї Карпат змогли дістатися двоє чоловіків, мешканців Харківщини та Донеччини. Вони підготувалися до втечі і спробували замаскуватися за допомогою камуфльованих штанів-"кікікімор" та футболок. Однак прикордонники затримали їх за 50 метрів до кордону.

"Ще двох порушників із Донецької області затримали на відстані 100 метрів до кордону, а двох їхніх "послідовників" з Івано-Франківської області - за 150 метрів", - сказано в повідомленні Державної прикордонної служби України (ДПСУ).

Загалом, протягом 12 серпня прикордонники затримали 15 порушників кордону. Деякі чоловіки самостійно складали маршрут і були не підготовленими до нього: не мали достатнього запасу води та їжі, йшли в шортах і шльопанцях протягом кількох днів. На фото видно, що це практично діти.

Щодо затриманих склали протоколи про адмінправопорушення, передбачене ст. 204-1 КУпАП "Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України", справи скерували до суду, - додали в ДПСУ.

Прикордонники лицемірно зазначили, що похід у гори не можна сприймати легковажно. "Адже місцевість приховує багато небезпек: скелясті підйоми та спуски, дикі звірі та отруйні плазуни, різкі зміни погоди та температури повітря, що можуть спричинити переохолодження або ж навпаки тепловий чи сонячний удар, блискавки під час грози, погана видимість через туман, дезорієнтація, перевтома, зневоднення, травмування та багато іншого" - пишуть піарники ДПСУ, яким відправка на передову не загрожує.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?