Новини



На Закарпатті чоловік у гідрокостюмі збирався форсувати Тису


У Берегівському районі затримали переправника, який готував ухилянта перепливати Тису у гідрокостюмі. Прикордонники також попередили, що рівень води у Тисі значно піднявся.

У селищі Вилок затримали 63-річного мешканця Берегівського району, який займався переправленням через кордон військовозобов’язаних чоловіків. Він саме готував ухилянта до перепливання у гідрокостюмі річки Тиса на українсько-угорському кордоні.

Як повідомили у Західному регіональному управлінні Держприкодонслужби (ДПСУ), закарпатець познайомився в Ужгороді з ухилянтом та запропонував доправити його до Угорщини за 3500 доларів.

«За вказівкою переправника, чоловік самотужки дістався до міста Берегово, а звідти його автомобілем доправили до помешкання у селищі Вилок. Будинок знаходився за кількасот метрів від річкової ділянки кордону, тож у слушний момент «клієнт» мав подолати водойму вплав. При цьому, йому пообіцяли переправити його речі до Угорщини, де він мав сплатити решту суми», – інформують у ДПСУ.

У Закарпатській обласній прокуратурі додають, що переправника затримали на гарячому. «Він саме готував одного з «клієнтів» до незаконної мандрівки: надав йому гідрокостюм та розповів, як той має переплисти р. Тиса на надувній резиновій камері, щоб дістатися Угорщини. За це підозрюваний встиг отримати оплату у розмірі 1500 доларів США», – розповіли у прокуратурі.

Мешканцю Берегівщини обиратимуть запобіжний захід та встановлюватимуть його спільників. За незаконне переправлення військовозобов’язаного через державний кордон з корисливих мотивів йому загрожує позбавлення волі на строк від 7 до 9 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.

Прикметно, що про затримання самого ухилянта жодної інформації немає, тобто не виключено, що йдеться про класичну провокацію злочину з боку прикордонників та прокурорів.

При цьому річка Тиса у Закарпатській області, яку українці часто використовують для незаконного перетину кордону з Румунією, суттєво піднялася, повідомляє Держприкордонслужба. У ДПСУ звернули на це увагу потенційних порушників кордону, яким переправники обіцяють та к звану "безпечну" нелегальну подорож і стовідсотковий "результат". "Вкотре нагадуємо, що така "мандрівка" може бути небезпечною для вашого життя і здоровʼя", – інформують у ДПСУ.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?