Новини



Вантажівка з «військовими» номерами прорвала кордон на Закарпатті: в Угорщині затримали 32 українців


У неділю, 9 червня, вантажівка з 32 українцями прорвалася через кордон з Угорщиною на Закарпатті.


Як повідомив близький до СБУ закарпатський журналіст Віталій Глагола, вантажівка ГАЗ-66 з чорними військовими номерами прорвалася через кордон 9 червня. Українські прикордонники виявили сліди транспортного засобу на ділянці кордону «Косино» та «Велика Бийгань».

«Відеокамери зафіксували, що вантажівка ГАЗ-66 з чорними військовими номерами «4736 А1» рухалась з польової дороги через поле в напрямку кордону. Перевірка показала, що цей транспортний засіб не перебуває на обліку військових частин і виявився невійськовим. Згодом автомобіль був знайдений на угорському боці, а всі пасажири його покинули», – розповів Глагола.


Як зазначив речник Державної прикордонної служби України (ДПСУ) Андрій Демченко, з приводу незаконного перетину кордону на ділянці Мукачівського загону наразі триває перевірка.

«Рух вантажівки в бік кордону через поле зафіксували за допомогою технічних засобів контролю за місцевістю. Група реагування виявила сліди автомобіля в бік суміжної країни. У ході перевірки також не встановлено приналежність автомобіля до військових формувань», – сказав Демченко журналістам.

З його слів, угорські правоохоронці повідомили про виявлення транспотного засобу та затримання 32 громадян України. Окрім цього українські прикордонники затримали ще кількох громадян, які, можливо, причетні до згаданого незаконного переміщення через кордон. Щодо них також проводять перевірку.

Як повідомляв ЗУНР, на початку травня віце-прем’єр-міністр Угорщини Жолт Шем'єн заявив, що його країна не видаватиме Києву військовозобов'язаних громадян України.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?