Новини



На Закарпатті обшуки в жіночому монастирі УПЦ МП, що пов'язаний з Медведчуком


СБУ проводить обшуки в Кирило-Мефодіївському жіночому монастирі Мукачівської єпархії УПЦ МП. Очікуємо фото напівроздягнених черниць.

Працівники Служби безпеки України проводять контррозвідувальні (безпекові) заходи на території одного з монастирів Мукачівської єпархії Української православної церкви Московського патріархату в Закарпатській області. Про це повідомила пресслужба СБУ.

Правоохоронці оглядають територію, а також перевіряють церковників на предмет їхньої "причетності до протиправної діяльності на шкоду державному суверенітету України". Обшуки відбуваються спільно з Управлінням патрульної поліції та Ужгородським зональним відділом Військової служби правопорядку в межах системної роботи СБУ з протидії підривній діяльності російських спецслужб в Україні.

"З огляду на збройну агресію РФ, зростають ризики вчинення злочинів проти безпеки громадян, державного суверенітету, територіальної цілісності та незалежності України", — повідомили в СБУ.

"У своїй діяльності СБУ дотримується принципу неупередженості до діяльності будь-якої релігійної конфесії та поважає право кожного громадянина на свободу світогляду і віросповідання, як це визначено Конституцією України", —  знущально зазначили в СБУ.

Судячи з опублікованих СБУ фото, мова йде про Кирило-Мефодіївський жіночий монастир під Свалявою. Відомо, що церковники цього монастиря у хороших відносинах з підозрюваним у держзраді політиком Віктором Медведчуком і його дружиною Оксаною Марченко, які регулярно їх фінансували.

Як писав ЗУНР, під час обшуків у Чернівецько-Буковинській єпархії УПЦ МП співробітники СБУ знайшли 17-го річного хлопця з церковного хору в ліжку архімандрита, після чого близькі до спецслужби ЗМІ опублікували фото напівоголоених клірика на хориста.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?