Новини



У Чернівцях демонтували пам’ятник Пушкіну (ФОТО)


Ще один пам'ятник Олександрові Пушкіну, що є в Чернівцях, – у черзі на знесення.

17 листопада демонтували пам'ятник Пушкіну, який стояв у дворику Чернівецького вищого комерційного училища Київського національного торговельно-економічного університету, що на Соборній площі. Знесений пам'ятник зберігатиметься у міському підприємстві з експлуатації шляхів.

«А ви знали, що у Чернівцях були два пам'ятники «великому руzькому поету» Пушкіну? Саме були, адже один вже демонтували. Інший – питання часу», – радісно повідомила Чернівецька міська рада на совєму офіцйному Фейсбук-профілі. В міськраді запевнили, що в українців достатньо своїх великих митців та героїв.

Другий пам'ятник російському поетові розташований у Чернівцях на вулиці Євгена Гребінки. Щодо його демонтажу – то тут трохи складніша процедура, пояснюють у міськраді: «Балансоутримувач має виготовити документацію і подати на демонтаж».

Як писав ЗУНР, на місці знесеного в кінці вересня у Чернівцях пам’ятника радянському солдату-визволителю на Соборній площі планують спорудити в’їзд у підземний паркінг. Про це повідомив міський голова Чернівців Роман Клічук. Як єхидно зазначили окремі місцеві ЗМІ, підземний паркінг хочуть побудувати неподалік ресторану «Гойра», який належить меру.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?