У Чернівцях демонтували пам’ятник Пушкіну (ФОТО)

18 листопада 2022

Ще один пам'ятник Олександрові Пушкіну, що є в Чернівцях, – у черзі на знесення.

17 листопада демонтували пам'ятник Пушкіну, який стояв у дворику Чернівецького вищого комерційного училища Київського національного торговельно-економічного університету, що на Соборній площі. Знесений пам'ятник зберігатиметься у міському підприємстві з експлуатації шляхів.

«А ви знали, що у Чернівцях були два пам'ятники «великому руzькому поету» Пушкіну? Саме були, адже один вже демонтували. Інший – питання часу», – радісно повідомила Чернівецька міська рада на совєму офіцйному Фейсбук-профілі. В міськраді запевнили, що в українців достатньо своїх великих митців та героїв.

Другий пам'ятник російському поетові розташований у Чернівцях на вулиці Євгена Гребінки. Щодо його демонтажу – то тут трохи складніша процедура, пояснюють у міськраді: «Балансоутримувач має виготовити документацію і подати на демонтаж».

Як писав ЗУНР, на місці знесеного в кінці вересня у Чернівцях пам’ятника радянському солдату-визволителю на Соборній площі планують спорудити в’їзд у підземний паркінг. Про це повідомив міський голова Чернівців Роман Клічук. Як єхидно зазначили окремі місцеві ЗМІ, підземний паркінг хочуть побудувати неподалік ресторану «Гойра», який належить меру.