Новини



У Польщі хочуть посилити покарання за шпигунство: до 25 років ув'язнення


У Польщі пропонують удвічі посилити санкцію за шпигунство на користь іноземної держави, відповідний законопроєкт невдовзі розгляне Сейм.

Урядовий законопроєкт пропонує посилити максимальну відповідальність за шпигунство на користь іноземної держави з нинішніх 10 до 25 років. Якщо проєкт підтримають, це буде найжорсткішим покаранням з тих, що передбачені кримінальним законодавством Польщі, окрім довічного ув’язнення. 

"В умовах нинішніх загроз та викликів нам потрібні нові рішення, і це вимагає швидких дій. Шпигунство є екзистенційною загрозою для будь-якої держави, тож і покарання за це має бути винятково жорстким", - зазначає заступник міністра юстиції Марчин Вархол.

За "неумисне шпигунство" - як розкриття чутливої інформації комусь без розуміння, що дана особа працює на іноземні спецслужби - також може загрожувати ув’язнення терміном від 3 місяців до 5 років. 

За цілеспрямований збір чутливої інформації на користь іноземної розвідки та керівництво агентурною мережею може загрожувати від 8 років позбавлення волі, у виняткових випадках - довічне ув’язнення. 

У польському уряді зазначають, що запозичили елементи законопроєкту з практики Франції, Німеччини, Британії Швеції, Естонії.

Як повідомляв ЗУНР, нещодавно на Волині чоловік пограбував уродженця РФ – думав, що той російський шпигун


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?