Новини



Польща спрощує умови отримання «Карти поляка»


У найближчі тижні завдяки ініціативі Міністерства закордонних справ Республіки Польща подати заяву та отримати Карту поляка можна буде в усіх шістнадцяти воєводських управліннях Польщі.

З початком війни в Україні Міністерство закордонних справ Польщі відразу повивозило документи щодо отримання Карти поляка з консульств в Україні до МЗС у Варшаві. Тут ці документи послідовно видаються тим, хто по них звертається.

Для того, щоб громадяни України, які зараз проживають у Польщі як біженці, могли й надалі подавати документи на отримання Карти поляка, не виїжджаючи в Україну, польське Міністерство закордонних справ підготувало постанову, яка це уможливить, повідомляє урядовий портал Польщі.

Завдяки цій зміні в польському законодавстві, громадянам України, на яких поширюються положення Закону від 7 вересня 2007 р. про Карту поляка можна буде подати анкету та супровідні документи в будь-якому воєводському управлінні, відповідно до теперішнього місця перебування в Польщі, а не як раніше: лише в польських консульствах за межами Польщі.

Польська сторона цю зміну обумовлює тим, що через війну в Україні більшість польських консульств припинила свою роботу або ж працює в обмеженому режимі.

Заяви на Карту поляка можуть подавати як ті, хто вже мав Карту поляка, так і ті, хто буде подаватися вперше. Відповідно, саму Карту поляка можна буде отримати там, де були подані заявки, без необхідності виїжджати в Україну.

М'яка політика зваблення населення України до Польщі триває.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?