Новини



У Вроцлаві затримали українця, якого обвинувачують у шпигунстві для Росії


У польському Вроцлаві співробітники Агентства внутрішньої безпеки затримали громадянина України, якого обвинувачують у роботі на російські спецслужби.

Шпигун стежив за польськими об’єктами стратегічного значення та планував здійснити їхній підпал, повідомив телеканал Polsat із посиланням на інформацію польського уряду.

За даними польських правоохоронців, громадянин України, який перебував у Вроцлаві, за дорученням російських спецслужб планував здійснити підпал об’єктів у місті Вроцлав, які розташовані поблизу будівель стратегічного значення. Чоловіка затримали у Вроцлаві 31 січня та обшукали. При собі українець мав сумку, в якій знайшли докази того, що він планував підпал.

«Чоловікові інкримінували участь в організованому міжнародному злочинному угрупованні, а також планування диверсійно-підривної діяльності на території Польщі на замовлення російських спецслужб. За інкриміновані йому злочини підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років», – повідомив Polsat.

Згідно зі слідством, співробітники Агентства внутрішньої безпеки (ABW) виявили у чоловіка докази спланованого злочину. Районний суд Вроцлава вже обрав українцеві запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до квітня 2024 року.

Нагадаємо, у листопаді 2023 року у польському Ґданську судили44-річного українця за шпигунство на користь Росії. Чоловік збирав для російської розвідки інформацію про об'єкти критичної інфраструктури в Поморському та Куявсько-Поморському воєводствах. Також звітував в Росію про діяльність польських служб та органів влади, які відповідають за безпеку. За свою діяльність чоловік отримав один рік ув’язнення.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?