Новини



Польща нарощує збройні м'язи


Сейм ухвалив поправку до Закону про захист Вітчизни. Новий закон вводить додаткові положення, які полегшать залучення коштів до Фонду забезпечення збройних сил Польщі.

Зміни покликані швидше накопичувати кошти на модернізацію армії, повідомляє Polskie RadioЙдеться не лише про випуск облігацій, а й про залучення безповоротних позик і кредитів.

Поправка також передбачає можливість для Польщі брати участь у військових програмах, які реалізуються через НАТО. Це дозволить отримати доступ до більшого ринку модернізації.

Закон про захист Вітчизни був введений у дію 23 квітня. Раніше Міністерство національної оборони багато місяців працювало над його положеннями. Роботу прискорив початок війни в Україні.

Акт передбачає збільшення чисельності польської армії до 300 тис. солдатів і 50 тис. добровольців зі складу Військ територіальної оборони. Також документ запроваджує новий вид служби – добровільну строкову службу терміном на один рік.

Вже повідомлялося, що Польща пропонує на частину України ввести «миротворчі війська» НАТО. З того розрахунку, що левову частку тих «миротворців» становитимуть саме польські солдати. Якщо взагалі не всі 100% особову складу будуть поляками. 


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?