Новини



На Волині чоловік пограбував уродженця рф – думав, що той російський шпигун


У Нововолинську судили грабіжника, який напав на чоловіка та відібрав у нього мобільний телефон. Злочинець, який думав, що потерпілий є російським шпигуном, отримав умовне покарання на два роки.

Злочин трапився 18 квітня у Нововолинську. Поблизу будинку №11 на території мікрорайону Шахтарський п’яний грабіжник вдарив потерпілого по голові, а коли той впав, відібрав у нього телефон Xiaomi Redmi. Сума збитків – 3 тисячі 933 гривні.

У суді грабіжник визнав свою вину. Він зазначив, що розкаюється у вчиненому, та повідомив суду, що мав підозри щодо неправомірних дій потерпілого, які могли виражатись у його шпигунській діяльності на користь держави-аґресора, оскільки останній є уродженцем російської федерації та має намір повернутись в росію, пишуть Волинські Новини.

Натомість потерпілий не мав жодних претензій до обвинуваченого та просив суворо його не карати. Суд взяв це до відома та замінив реальний строк на п’ять років двома роками умовно.

Зрозуміло, що тут не обійшлося, так би мовити, без позасудових товарно‑грошових відносин.

Заразом варто віддати належно і адвокатови або тому, хто порадив грабіжнику пояснити спонуку своїх дій.

Нажаль, ні на Волині, ні в Західній Україні загалом чомусь кожне, хто говорить окупаційною мовою – язиком аґресора – не викликає в зовсім непильних громадян бігом дзвонити до СБУ, поліції тощо.

А дарма: настане час – і непильні громадяни про це ще пошкодують.

Наразі ж залишається порадіти бодай тому, що хоч комусь напад московитів суттєво допоміг: врятував ось вуличного грабіжника від реального запроторення за ґрати.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?