Новини



З пам’яток архітектури Львова демонтують кондиціонери, антени і табло


Власники та орендарі приміщень у історичному ареалі Львова та в будівлях, що є пам’ятками, мають демонтувати з головних фасадів кондиціонери, антени та інші технічні об’єкти.


Виконком Львівської міськради затвердив порядок утримання фасадів на території історичного ареалу та будинків, що є культурними пам’ятками, але розташовані поза межами історичного ареалу. Таке рішення ухвалили за засіданні у середу, 19 жовтня.

Згідно з документом, власники та орендарі приміщень у історичному ареалі та в будівлях, що є пам’ятками, мають демонтувати з головних фасадів кондиціонери, антени та інші технічні об’єкти, наприклад, електронні табло, монітори, екрани, тощо.

Як повідомила під час засідання керуюча справами міськвиконкому Наталія Алєксєєва, затверджений документ дозволить мешканцям отримати паспорт опорядження фасаду, що врегулює питання його пофарбування чи іншого оздоблення, зокрема, заміни вікон чи дверей. «Не було ще такого документу у Львівській міській раді, але було дуже багато запитів і звернень від мешканців стосовно того, яким чином можна правильно робити опорядження фасаду», – розповіла Наталія Алєксєєва.

Виконком Львівської міськради погодив межі історичного ареалу Львова рік тому. До нього увійшла територія, обмежена вул. Шевченка, Янівським цвинтарем, вул. Ковча, Єрошенка, Хімічною, Богдана Хмельницького, залізничною колією на Підзамчі, вул. Богданівською, Дорогою Кривчицькою, Личаківською, межами парку «Погулянка», вул. Липова алея, межами парку «Залізна вода», вул. Тернопільською, Панаса Мирного, межами Стрийського парку, вул. Сахарова, Княгині Ольги, залізничною колією, вул. Антоновича, Залізняка, Героїв УПА, Баберського, Поліщука, Кульпарківською, Городоцькою та Залізничним вокзалом. 


Загалом історичний ареал Львова охоплює близько 2,3 тис. га території. На мапі історичного ареалу також позначили межі пам’яток, зону ЮНЕСКО та зону регулювання забудови, а також пам’ятки архітектури та історії, об’єкти культурної спадщини, історичну забудову та втрачені споруди.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?