Новини



На Прикарпатті будуть окультурювати переселенців


На Івано-Франківщині для вимушено переміщених осіб організували ознайомчі тури.

Про це повідомила очільниця обласної військової адміністрації Світлана Онищук, передає Фіртка.

Перший такий заїзд відбувся 11 липня, в ньому поїхали 18 переселенців з Херсонщини.

Вони відвідали Косівський район, побачили, як майстри виготовляють гуцульські кептарі, цимбали, постоли, і взагалі дізналися, що це за речі. В рамах розваги туристи-переселенці взяли участь в майстер-класі з виготовлення запаски та писанкарства.

— На сьогодні Івано-Франківська область прихистила чимало людей із різних реґіонів України. Щоб допомогти їм адаптуватися на Прикарпатті, зробити їхнє дозвілля пізнавальним і цікавим, у співпраці з міжнародними донорами ми організували поїздки у до мальовничих місць Косівщини і Верховинщини. Хочеться, щоб кожен, хто зараз перебуває на Івано-Франківщині, якомога більше дізнався про наші традиції та обряди», — зазначила чиновниця.

Культурно-просвітницькі поїздки для переселенців орґанізували завдяки проєкту «52 стилі життя в Карпатах: відродження традиційних культур праці».

Проєкт співфінансує ЄС у межах програми транскордонного співробітництва Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна на 2014-2020 роки.

Нагадаємо, в Івано-Франківську зараз мешкає близько 3 000 переселенців із Маріуполя, для яких 30 червня відкрили центр «Я — Маріуполь». Тут біженці можуть отримати гуманітарні набори, ліки, предмети гіґієни, а також оголосити про розшук насильно вивезених чи загиблих родичів.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?