Новини



Ракетний обстріл: Львів, Прикарпаття, Хмельничиина


15 лютого Росія випустила по українських містах 26 ракет. Зокрема, атакували Львів – у межах міста було чутно чотири вибухи.

Через обстріл у Львові пошкоджено об’єкти обленерго. Зокрема суттєво пошкоджено кілька об’єктів оператора системи розподілу – трансформаторну підстанцію. Знеструмлено неназваний "об’єкт інфраструктури", тобто, швидше за все, військовий об'єкт.

Перші два вибухи у Львові пролунали 6:33, за кілька хвилин було чутно ще два гучні вибухи. «Є влучання по місту. За попередньою інформацією, у кількох будинках Львова на вулиці Науковій вибуховою хвилею повибивало вікна. Інформації про потерпілих поки немає», – повідомив міський голова Львова Андрій Садовий. Він повідомив, що за попередньою інформацією, на Львівську область летіло понад 10 ракет. 

Мешканцям пошкоджених будинків виплатять по 12 тисяч гривень за кожне вибите вікно і 8 тис. грн – за пошкодженні двері. В бізнес-центрі на вул. Науковій, 7а працюватие виїзний ЦНАП, де можна оформити документи на компенсацію. «Працюємо з благодійними організаціями, бо є певні речі, які ми, як місто, не зможемо покрити», – повідомив на виїзному брифінгу Андрій Садовий.

Своєю чергою, голова Львівської ОВА Максим Козицький повідомив, що вул. Наукова тимчасово перекрита для руху транспорту, проте о 10:36 рух вулицею відновили. Пізніше губернатор додав, що внаслідок удару пошкоджені вікна у 16 будинках, троє людей постраждали. Також ракета влучила поруч житлових будинків у землю, пошкодженні вікна в Центрі зайнятості.

Про роботу ППО на Прикарпатті повідомила голова Івано-Франківської ОДА Світлана Онищук. «Під час ранкової тривоги наші захисники неба збили ворожу ціль на території області. Внаслідок падіння уламків відбулося незначне загорання покрівель господарських будівель. Завдяки оперативній роботі наших рятувальників пожежу ліквідовано. На щастя, обійшлося без жертв та значних руйнувань», – написала Світлана Онищук у Telegram.

Як уточнили в Головному управлінні ДСНС України в Івано-Франківській області, уламки збитої ракети впали на територію господарства одного з сіл у Рогатинському районі. «Уламки ворожої ракети впали на Рогатинщині, внаслідок чого виникла пожежа крівлі та грубих кормів в господарській будівлі на площі 10 м2. Рятувальники оперативно ліквідували пожежу та не допустили поширення вогню на більшу площу», – інформують у ДСНС. Про яке саме село йдеться, у ДСНС не повідомляють.

Здійснено також ракетну атаку на Хмельниччину. Є пошкодження на об'єктах інфраструктури та житлових об'єктах. Унаслідок падіння уламків постраждали троє людей. Про наслідки атаки перший заступник очільника Хмельницької ОВА Сергій Тюрін повідомив у Facebook.

«Наші сили ППО знищили повітряну ціль ворога. Внаслідок збиття повітряного об’єкта сталося загоряння приватного будинку. Працюють всі відповідні служби. За уточненою інформацією, на жаль, маємо 3 потерпілих: чоловік 1992 року народження та жінка 1971 року народження в стані середньої важкості, жінка 1939 року народження в шоковому стані», – повідомив він.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?