Новини



Рекордний дохід Прикарпаття від ухилянтів від призову


За шість місяців 2022 року туристичний збір Прикарпаття становить понад 9 мільйонів гривень: в чому причина високих показників

Туристичний збір Івано-Франківської області за 6 місяців цього року становить 9,1 мільйона гривень. Це своєю чергою 87% річних надходжень 2021 року.

Про це журналістці Фіртки розповів Віталій Передерко, начальник відділу туризму Івано-Франківської ОВА.

Відтак, найбільші надходження зафіксували у таких громадах:

  • Поляницька ТГ — 4 897,46 тис. грн.
  • Яремчанська ТГ — 1 606,43 тис. грн.
  • Івано-Франківська ТГ — 1 262,11 тис. грн.
  • Ворохтянська ТГ – 440,87 тис. грн.
  • Косівська ТГ – 196,58 тис. грн.

Насамперед, такі цифри зумовлені успішним зимовим сезоном ще до війни. На високі показники вплинула й кількість переселенців в нашій області від 24 лютого, особливо березень. А далі на фронті ситуація стабілізувалася і частина людей повернулися додому, — каже Передерко.

Не зовсім до кінця договорює правду начальник туризму Івано-Франківської ОДА. Добрий дохід взимку завдяки Буковелю та супутніх до нього міст — це пів справи. 

Інша половина полягає в тому, що закапелки Прикарпаття зараз надають сховок тисячам ухилянтам від призову, здебільшого з півдня та сходу України, які, як відомо, завжди були значно грошовитішими за корінних мешканців Західної України загалом, а Карпат насамперед.

Такі ось перверзії історії: в 1940-50х роках Карпати слугували криївкою для воїнів УПА, а зараз криють ухилянтів на розкішних позадорожниках. 


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?