Новини



На Франківщині ускладнили проведення масових заходів


Організація та проведення масових заходів на території Івано-Франківської області відтепер можлива лише за умови їх письмового погодження з органами місцевого самоврядування, причому заздалегідь.

Про це повідомила голова Івано-Франківської обласної військової адміністрації (ОВА) Світлана Онищук.

"Для цього не менш ніж за два тижні до проведення заходу організатор повинен звернутись із заявою до органу місцевого самоврядування, територіальної громади, де планується проведення такого заходу. Всі погоджені заходи розглядаються на Раді оборони районних військових адмінстрацій. Водночас організатори заходів повинні визначити місця для укриття під час повітряної тривоги, забезпечити дотримання громадського порядку, правил пожежної безпеки, наявність засобів першої медичної допомоги", – наголосила Онищук.

Крім цього, в області перекриватимуть дорогу біля Бурштинської ТЕС на час повітряної тривоги. Як повідомила Світлана Оніщук, таке рішення прийнято, аби запобігти жертвам серед цивільного населення у випадку ракетних обстрілів.

“Ми бачили, яка ситуація була в Києві під час повітряної тривоги, коли були завдані удари по центру міста. Більшість жертв, це ті, які були в автомобілях – тобто, водії та пасажири. Вони згоріли. Тому, щоб убезпечити всіх, хто в цей час буде їхати, щоб не бути в епіцентрі подій, ми прийняли таке рішення обмежити дану ділянку і перекрити проїзд”, – зазначила Оніщук.

Як повідомляв ЗУНР, 10 жовтня було зафіксовано ракетні удари по об’єктах критичної інфраструктури у Львові, Хмельницькому, Рівненській та Івано-Франківській областях. Зокрема, російські ракети влучили в Бурштинську ТЕС.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?