Новини



Масований ракетний удар по Західній Україні. Постраждала Бурштинська ТЕС


Зафіксовано ракетні удари по об’єктах критичної інфраструктури у Львові, Хмельницькому, Рівненській та Івано-Франківській областях. За даними ЗМІ, влучили в Бурштинську ТЕС.

Про удари по об‘єктах критичної інфраструктури в Івано-Франківській області офіційно повідомили в прес-службі ОВА 10 жовтня близько 11:20. Голова Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук повідомила про удари по області, проте наразі жодних деталей не розголошує. За попередніми даними, які оприлюднило "Суспільне", йдеться про "енергетичний об’єкт біля Бурштина" – тобто Бурштинську ТЕС, яка входить у холдинг ДТЕК олігарха Ріната Ахмєтова.

Мешканців Прикарпаття наполегливо закликають залишатися в укриттях. Мер Івано-Франківська Руслан Марцінків у відеозверненні заявив: "Прохання бути максимально в укриттях. Ми весь транспорт зупинили і ви тепер розумієте чому... Прохання для всіх підприємств, навчальних закладів та всіх закладів максимально обмежити офлайн режим. Тобто, максимально працювати в онлайн режимі протягом цієї доби".

В свою чергу, мер Львова Андрій Садовий написав на своїй Facebook-сторінці: "Зафіксовано вибух на об’єкті критичної інфраструктури у Львові. Відповідні служби виїхали на місце. Через відсутність електроенергії тимчасово призупинено роботу міських ТЕЦ. Тому на разі гаряча вода не подається. Запустили резервні електрогенератори на кількох насосних станціях, щоб відновити водопостачання до міста. Частина міста без електроенергії. Не працює третина світлофорів. Після завершення тривоги на складних перехрестях працюватимуть регулювальники". Голова Львівської ОВА Максим Козицький уточнив, що російські війська атакували Львівщину 15 ракетами, частину з них збила Протиповітряна оборона України.

Прес-служба Хмельницької міської ради повідомила, що "пошкоджено один із об’єктів критичної інфраструктури" в обласному центрі. "Постраждалих немає. На разі, відсутнє електропостачання, не працює електротранспорт, призупинене водопостачання, не працюють світлофори", – йдеться у повідомленні. Медичні заклади міста заживлені від власних дизель-генераторів.

Мер Рівного Олександр Третяк коротко написав у Telegram: "Рівненщина. Вибухи. Працює ППО". 

Повідомляється також про кілька ударів по Києву, зокрема, по ТЕЦ на Лівому березі столиці. За попередніми даними, у жодну будівлю центральних органів влади України ракети не влучали. Станом на 11:30 повітряна тривога тривала на всій території України.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?