Новини



Івано-Франківськ втратив понад півтисячі чоловіків на війні


Станом на 22 лютого 2024 року, захищаючи Україну від російського окупанта, загинули понад 400 військовослужбовців з Івано-Франківської громади.


Про це повідомив міський голова Руслан Марцінків. За його словами, ще 85 захисників вважаються зниклими безвісти, а понад 60 військових перебувають у російському полоні.

«Зниклих безвісти та тих, хто у полоні дуже чекають вдома. А тих, хто поклав своє життя задля перемоги України, гідно вшанують у громаді. Ми стараємося, аби пам’ять про наших захисників була збережена в різний спосіб, зокрема сьогодні це — анотаційні дошки. Це дошки, які повинні зберегти пам’ять про подвиг героїв. Вже понад 200 анотаційних дошок ми відкрили з початку повномасштабної російсько-української війни. Але ще попереду велика кількість роботи є. На жаль, майже в кожному закладі, майже в кожній школі, в кожному училищі та виші є такі анотаційні дошки», — розповів Марцінків.

Зі слів градоначальника, громада також вшановує чин полеглих на війні захисників та захисниць через фільми, книги пам’яті та Алею слави у середмісті Івано-Франківська.

«Це велика цифра для нас. Наш обов’язок — творити пам'ять в різний спосіб. Тому докладаємо максимум зусиль, щоб ця пам'ять була збережена у нашій громаді. Прошу про молитву та збільшення допомоги захисникам. Наша підтримка для них дуже важлива. Адже вони борються за свободу, цінності та майбутнє наших дітей», — сказав раніше очільник громади.

Як повідомляв ЗУНР, 15 лютого уламки збитої російської ракети впали на територію господарства одного з сіл у Рогатинському районі Івано-Франківської області. 


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?