Новини



Прикарпатські рятувальники працюватимуть у звільнених селах і містах Харківщини


Таке негласне переміщення населення – східняків в Західну Україну, натомість західно‑українських службовців, рятівників, будівельників і так далі – на Схід та Південь нагадує політику того самого СССР, коли під різними приводами намагалися знищити корінне населення тієї чи іншої країни. Правда, тоді для цього використовувалася переважно система концтаборів ҐУЛАҐ. А зараз це подається як «місії» та «допомоги».

49 прикарпатських надзвичайників допомагатимуть своїм колегам у щоденній роботі, а також розбиратимуть завали у звільнених від військових РФ селах і містах Харківщини.

2 жовтня на Схід вирушив зведений загін Держслужби з надзвичайних ситуацій Івано-Франківської області.

Про це Суспільному розповіла речниця Держслужби з надзвичайних ситуацій в області Христина Перцович.

– Саме цей зведений загін їде на схід України вперше. Прикарпатські надзвичайники підсилюватимуть роботу рятувальників на місцях: гаситимуть пожежі, допомагатимуть людям, розбиратимуть завали та проводитимуть аварійно-рятувальні роботи, — каже Христина Перцович.

З її слів, у складі цього загону піротехніків немає. Проте вибухотехніків неодноразово залучали до розмінування Київщини, уже відбулося декілька їхніх ротацій.

Пані Христина забула, щоправда, повідомити, ким і звідки саме буде заміщено відряджених на Схід рятувальників з Прикарпаття? Скажімо, в разі, якщо якість замасковані під «біженців» зі Сходу диверсанти влаштують масові підпали Карпатських лісів?

Тим паче, що в останні місяці в Західній Україні все більше й більше виявляється таких прихованих шанувальників русского міра.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?