Новини



Німеччина знайшла шлях подальшої мілітаризації України


Німеччина знайшла шлях, як мілітаризувати Україну далі. Нарешті зголосився виробник, який може постачати свіжі боєприпаси для зенітного танка Gepard.

Федеральний уряд Німеччини впевнений, що в найближчі терміни зможе доставити в Україну велику кількість боєприпасів для німецької зенітної установки Gepard, стверджує часопис Der Spiegel.

По кількох тижнях зусиль Канцлерство спільно з міністерством оборони Норвегії знайшли виробника, який може виробляти додаткові боєприпаси для протиповітряної системи. Постачання боєприпасів для Gepard-у раніше вважалося проблемою, оскільки всього для системи було лише трохи менше 60.000 штук 35-мм снарядів. А це для зенітної, надзвичайно скорострільної зброї майже ніщо. 

Федеральний уряд інтенсивно шукав більше боєприпасів. Хоча вони вперше знайшли те, що шукали в Південній Америці, доступні там боєприпаси до Gepard-ів не були схвалені для доставки в Україну країною-виробником — Швейцарією.

Кілька днів тому пошуки виявилися успішними в Норвегії. Місцевий виробник може виробляти спеціальні 35-мм набої. Вони  спочатку будуть випробувані на полігоні Бундесверу в Путлосі (Putlos) вже наступного тижня.

Разом зі знайденням виробника боєприпасів вже ніщо не повинно стати на заваді передачі Україні 30 систем Gepard. Виробник систем уже навчає українських військових у Німеччині, як користуватися зенітним танком, який використовуватиметься в Україні для захисту міст та іншої, так званої критичної інфраструктури.

Якщо все піде за планом, перші системи Gepard будуть доставлені в Україну вже в липні.

Нагадаємо, що Німеччина загалом доволі стриманно відгукується на заклики президента України до Заходу надавати дедалі більше зброї Україні. А про присутність німецьких солдатів навіть в складі гуманітарних місій взагалі мова не йде! 

Навідміну від Польщі, яка гучно закликає вести в Україну війська НАТО. Правда, покищо під прикриттям блакитного прапора «миротворців».


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?