Німеччина знайшла шлях подальшої мілітаризації України

9 липня 2022

Німеччина знайшла шлях, як мілітаризувати Україну далі. Нарешті зголосився виробник, який може постачати свіжі боєприпаси для зенітного танка Gepard.

Федеральний уряд Німеччини впевнений, що в найближчі терміни зможе доставити в Україну велику кількість боєприпасів для німецької зенітної установки Gepard, стверджує часопис Der Spiegel.

По кількох тижнях зусиль Канцлерство спільно з міністерством оборони Норвегії знайшли виробника, який може виробляти додаткові боєприпаси для протиповітряної системи. Постачання боєприпасів для Gepard-у раніше вважалося проблемою, оскільки всього для системи було лише трохи менше 60.000 штук 35-мм снарядів. А це для зенітної, надзвичайно скорострільної зброї майже ніщо. 

Федеральний уряд інтенсивно шукав більше боєприпасів. Хоча вони вперше знайшли те, що шукали в Південній Америці, доступні там боєприпаси до Gepard-ів не були схвалені для доставки в Україну країною-виробником — Швейцарією.

Кілька днів тому пошуки виявилися успішними в Норвегії. Місцевий виробник може виробляти спеціальні 35-мм набої. Вони  спочатку будуть випробувані на полігоні Бундесверу в Путлосі (Putlos) вже наступного тижня.

Разом зі знайденням виробника боєприпасів вже ніщо не повинно стати на заваді передачі Україні 30 систем Gepard. Виробник систем уже навчає українських військових у Німеччині, як користуватися зенітним танком, який використовуватиметься в Україні для захисту міст та іншої, так званої критичної інфраструктури.

Якщо все піде за планом, перші системи Gepard будуть доставлені в Україну вже в липні.

Нагадаємо, що Німеччина загалом доволі стриманно відгукується на заклики президента України до Заходу надавати дедалі більше зброї Україні. А про присутність німецьких солдатів навіть в складі гуманітарних місій взагалі мова не йде! 

Навідміну від Польщі, яка гучно закликає вести в Україну війська НАТО. Правда, покищо під прикриттям блакитного прапора «миротворців».