Новини



Польща хоче ввести війська в Україну. Наразі — під виглядом «миротворців» НАТО


На думку голови правлячої партії Польщі ПіС, «політичні та військові» умови перемоги України у війні з Росією пов'язані з «підтримкою України миротворчою місією НАТО».

Ярослав Качинський, відповідаючи на запитання під час зустрічі з мешканцями міста Кельце, «Які умови перемоги України у війні з Росією», сказав, що «якщо йдеться про суто військовий аспект, Україна мала б отримати дуже серйозну артилерійську підтримку» та розвідувальних засобів».

— Україні потрібні великі поставки, і з цим є проблеми, — додав Ярослав Качинський, повідомляє Polske Radio 24

На думку голови ПіС, «політичні та військові» умови перемоги України у війні з Росією пов'язані з «підтримкою України миротворчою місією НАТО».

– Без введення миротворчої місії військ НАТО не обійтись – якщо ми хочемо, щоб мир дійсно був гарантований і щоб він був на гідних для України умовах. Чи станеться це? Якщо хтось знає історію цих справ – а я її знаю – то він знає, що це не виключено, але й мало правдоподібно, – сказав Ярослав Качинський.

– Можливо, цей конфлікт затягнеться дуже довго, а може бути, що його закриють заморожуванням чи то перемир’ям, чи то без перемир’я. Хочу підкреслити, що ця миротворча місія не для битви з росіянами – якщо на неї не нападуть, але я не вірю, що на неї нападуть. Вона тут, щоб сказати росіянам: «Досить!» – сказав Ярослав Качинський.

Якщо опустити суто дипломатичні мовні вихиляси, то головний месидж пана Качинського, простою мовою кажучи, про тe, що НАТО має ввести війська в Україну — але не для прямих бойових дій проти збройних сил Російської Федерації. А для, по суті, фіксації поділу України і відходу її північно-західної частини вже під неприхований протекторат Заходу. 

І буде зовсім не дивним, коли ядром НАТОвських миротворців стануть саме Польські збройні сили. Направду: а хто ж ще мав би становити цей кистяк? Ну не німці ж з фінами....


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?