Новини



В Закарпатті збудують велодоріжку в рамках спільного проєкту із Пряшівським краєм


Закарпатська делегація взяла участь у науковій конференції «Карпатська мобільність», яка проходив у словацькому місті Сніна.

Захід організував Пряшівський самоврядний край і присвятив його обговоренню проєкту HUSKROUA «Карпатська мобільність» щодо покращення доступності в транскордонному регіоні SK-UA. 

Його ціль — підтримати ідею будівництва багатофункціональної туристичної велостежки у Східних Карпатах та добудови меншої туристичної інфраструктури сіл Стакчин і Улич, повідомляє Zakarpattya.

Додатковими перевагами цього проєкту є початок співпраці з українськими партнерами, які також мають побудувати велодоріжку уздовж дамби у селищі Великий Березний довжиною 1,9 км, промаркувати та прочистити веломаршрут протяжністю 240 км на території Ужанського національного парку та Великоберезнянської громади «Ужанська стежка», спільно розвивати потенціал, а також обмінюватись ноу-хау у сфері розвитку туристичних напрямків та супутніх послуг.

За словами учасника конференції, селищного голови Великого Березного Богдана Кирлика, 150 км туристичного маршруту уже промарковано. Завершення робіт очікується у травні 2023 року. Однак, зважаючи на воєнний стан в Україні, можливо проєкт буде продовжено, повідомляє прелужба Закарпатської обласної ради.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?