Новини



Ціни на міський транспорт Польщі очікує подальше підвищення


Експлуатація транспортної комунікації у містах Польщі трамваїв, тролейбусів та автобусів стає збитковою. Причина – подальша зростаюча вартість закупівлі електроенергії та дизеля. За прогнозами економістів, мешканцям польських міст доведеться очікувати підвищення цін на квитки транспортних комунікацій.

Так, за повідомленням видання Rzeczpospolita, колосальне підвищення цін на енерґоносії вдарить по міському транспорту у місті Кутно.

За даними видання міський заклад комунікації у 2022 році платить 395 злотих за 1 МВт-рік. Контракт на постачання енергії закінчується наприкінці цього року.

Перша пропозиція в тендері на постачання електроенергії у 2023 році – передбачає підвищення ціни до 3,2 тис. злотих за 1 МВт-рік.

За словами керівника MZK (міського транспорту) у Кутно Яцека Сікори, з початку року, кожен керівник, який отримає такі рахунки, повинен “залишити трамваї та тролейбуси у гаражі”.

Та додає що не виключає, же зростання цін на електроенергії буде ще вищими.

Також, видання вказує, що в Ельблонґу, ціна на електроенергію в груповому тендері підскочила з 13 мільйонів злотих у 2022 році до 88 мільйонів злотих у 2023 році.

Тож експерти припускають шаленого підвищення цін на квитки у міському транспорті міста.

На проблему здороження енергоносіїв в Польщі накладається також і брак водіїв на міському транспорті – бракує чоловіків‑заробітчан з України.

Це вже призвело до скорочення протяжності міських маршрутів, а також кількості одиниць транспорту, що виходять на маршрути в Варшаві, Кракові, Вроцлаві та інших містах.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?