Новини



Чоловіки, евакуюйтесь! – офіційна міськрада Маріуполя закликала тікати від русскої мобілізації


У мерії Маріуполя закликають місцевих чоловіків мобілізаційного віку евакуюватись і не дати росіянам «перетворити себе на гарматне м'ясо». По суті, стала вже офіційно проголошеною лицемірство в підходах київської влади до чоловіків Заходу і Сходу України.

В окупованому Мангуському районі та Маріуполі загарбники планують впродовж вересня провести «мобілізацію» серед місцевих жителів. 

Про це повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко на своїм Тєлєґрамі.

– Мобілізація. В останній день серпня в Мангуші відбулося засідання ґауйляйтерів. Від донецького керівництва надійшла вказівка терміново поновити військовий облік у Маріупольському районі. Більш того, таке протокольне доручення покладено на папір. Це означає, що, принаймні, Мангуський район чекає вже офіційна мобілізація впродовж вересня. За нашими даними, така ж вказівка отримана і щодо Маріуполя, однак виконання відтерміновано на два тижні. Тобто орієнтовно в 20-х числах вересня Маріуполь та район очікує перша хвиля мобілізації, – написав він.

Андрющенко звернувся до чоловіків мобілізаційного віку, як і мешкають на цих територіях, терміново евакуюватися.

– Поки не введено заборону – евакуюйтесь. Будь-яким шляхом в будь-який бік. Не дайте перетворити себе на гарматне м'ясо, – йдеться у повідомленні.

Отже, виходить «нюансик».

Чоловіків‑східняків офіційний чиновник закликає втікати від окупаційної адміністрації, аби не стати гарматним м'ясом. При чому, закликає навіть тікати до росії!

І зі слів цього ж самого чиновника, русскі окупанти покищо таку можливість евакуації дають.

Водночас, коли такого самого віку чоловіки з Західної України воліють так само не ставати «гарматним мнєсом» і намагаються то зробити «будь-яким шляхом в будь-який бік» – їх принизливо називають «ухилянтами», посилено лапають при спробі перетнути Західний кордон України, і якщо вдається злапати – то ще й судять і дають по 5 років в'язниці.

Тобто суто теоретично виходить так, що якби ці самі чоловіки в якийсь спосіб перейшли на окуповані терени – то звідти вони вже цілком легально могли б тікати далі «в будь-який бік», як це радить міський голова без міста, так?

Цікаво, до речі було б послухати пояснення Петра Андрющенка, чим засадничо відрізняється статус «гарматного м'яса» – там, від такого ж самого «м'яса» з цього боку?

Зрештою, саме більшість чоловіків зі згаданих теренів в 2014 році репетувало «Путін, ввєді вайска», а також перекривали рух військовій техніці, яка прямувала на АТО.

Чи може, Андрющенко буде казати, що цього всього не було і то все – ворожа пропаґанда?

Добре, що є Youtube – там таких видивів багато!

Так тоді питання:

– Чому, все ж таки, чоловікам «іс данбасса» навтіь радять тікати від мобілізації, натомість Західняки – «ухилянти»?

І це в той час, коли міста й містечка Західної України все частіше, частіше й частіше оголошують цілі дні жалоби – настільки йде величезна кількість загиблих зі фронту на Сході.

А небайдужі люди вже навіть порахували, що саме Закарпатців гине в боях найбільше!

Що це, коли не відвертий етноцид західноукраїнців?

Чи може, пан мер міський голова без Маріуполя здитиніло вважає, що чоловіки, які вирвуться з‑під москвинської окупації «будь-яким шляхом в будь-який бік» – відразу після цього бігом побіжать до ваєнних кассаріатоф України, так?

Ая, аж бігом!

Можна було б, звісно, списати слова Андрющенка на звичайнісіньку наївність та дурість.

Але щось підказує, що тут справа зовсім не в цьому, а в іншому: в свідомому та цілеспрямованому винищуванню через фронт  «єтіх бандєр‑западєнцєф».

Щоби потім по війні не було кому вже фізично приїздити і влаштовувати в Києві різні Майдани, або ж вимагати від русско‑мовний говорити українською, і все таке.

І тоді для Західної України знову, наче знову в1939‑му та 1940‑х роках, стане в буквальному сенсі на часі старий русскій шансончік:

А ф комнатах нашіх сідят каміссари
І дєвачєк нашіх вєдут в кабінєт...


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?