Новини



На Прикарпатті побили військового, оборонця Донецького аеропорту – чоловік у комі (ВІДЕО)


На Івано-Франківщині побили учасника АТО/ООС, оборонця Донецького аеропорту, військового ЗСУ, який перебував на реабілітації в Коломиї, Василя Кузьмина. Чоловік зараз лежить в обласній клінічній лікарні у комі.

Про це кореспондентці Суспільного розповів його друг Мирослав Федьків.

За його словами, він із Василем Кузьминим увечері 27 серпня були біля одного з магазинів у Коломиї.

Між ними та хлопцями, які стояли на дитячому майданчику, виникла суперечка, коли військовослужбовець зробив зауваження хлопцям за нецензурні слова.

Після цього почалася бійка. Непритомного Василя Кузьмина госпіталізували в Коломийську центральну районну лікарню.

Пізно увечері 27 серпня матері військового зателефонували лікарі та сказали, що її син перебуває без свідомості у медзакладі.

Брат бійця Тарас Кузьмин, який воює на фронті, на своїй Facebook-сторінці повідомив, що Василю нападники завдали удару кастетом по потилиці.

– Коли ми приїхали, йому зробили обстеження. Зробили повністю МРТ. Був забій ззаду. Вже потім мені говорили, що то — професійний удар професійного боксера, майстра спорту, який займається у нас, в Коломиї, має нагороди. Я б взагалі хотіла забрати у нього ці відзнаки, бо якщо він — спортсмен, то не має права бити людей, тим більше воїнів, — каже мати бійця Орися Кузьмин.

З її слів, 28 серпня у Василя Кузьмина паралізувало ліву частину тіла. А після МРТ стався крововилив у мозок.

Оскільки транспортувати сина до обласного центру було небезпечно для його життя, медики викликали нейрохірурга з Івано-Франківської обласної клінічної лікарні й провели першу операцію в Коломиї.

Орися Кузьмин каже:

– Коли в сина почалася температура, я запанікувала і подзвонила до цього лікаря, щоб порадитися, що робити. Чи можна його забрати в Івано-Франківську обласну лікарню. Привезли Василя сюди, зробили комп’ютерну діагностику. Бачу, що змін немає, тільки погіршення.

За словами дружини Василя Христини Кузьмин, 31 серпня чоловіка вдруге прооперували. Його стан зараз — стабільно важкий, температура висока, а тиск низький.

У коментарі Суспільному старша інспекторка комунікації Нацполіції області Анна Сосяк розповіла, що зараз триває досудове розслідування.

– За даним фактом поліцейські розпочали кримінальне провадження. Усіх учасників конфлікту встановлено, наразі проводяться усі необхідні слідчі дії, — каже Анна Сосяк.

Дружина Василя Кузьмина розповідає, що прізвища підозрюваних змінюються щодня.

– Мирослава Федьківа, який був з Василем в суботу 27 серпня, викликають практично щодня на якісь нові впізнавання облич. І попередні прізвища, які були, чомусь міняються. Мені називають прізвища, які міняються. Знаю тільки, що їх (нападників — ред.) було четверо або п’ятеро, — пояснює Христина Кузьмин.

Дружина продовжує:

– Василь воював за всіх, захищав. І просто так "спускати" дітям, які займаються боксом, карате і не мають розуміння, де можна битися: надворі чи в залі, де вони тренуються. Мають якісь певні заслуги, нагороди. Я вважаю, що це зараз — неправильно — "спустити з рук", коли чоловік у дуже важкому стані лежить в лікарні.

Товариш військовослужбовця Мирослав Федьків розповів кореспондентці Суспільного, що під час чергового виклику в поліцію впізнав хлопця, який вдарив Василя Кузьмина.

– Просто по фото я впізнав людей. Я пішов сьогодні (у поліцію — ред.), і мені показали фотографії. І я одразу впізнав того чоловіка, якого показали сьогодні на світлинах, — каже Мирослав Федьків.

Мораль проста:

Перед тим, як йти на повідці пропаґандистських гасел про «повід – визволят Великий Схід» – варто було б для початку навести лад з гопниками в своєму домі.

Хоча як відомо: пропаґандистскі гасла завжди беруть гору на притомними пропозиціям.

Потім настає таки прозріння. Але зазвичай – вже надто запізно...


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?