Новини



Господарам, які надали притулок східнякам‑переселенцям, збільшать компенсацію, — Верещук


Уряд України планує вдвічі підвищити компенсацію для громадян, які надали притулок прибулим зі Сходу. Хочуть піддобрити до зими.

На сьогоднішній день програма «Прихисток» передбачає щомісячне нарахування 450 гривень тим господарам, які надали притулок у себе переселенцям – як компенсація за додаткові комунальні витрати.

За її словами, голови Міністерства реінтеґрації з питань окупованих територій Ірина Верещук, профільне відомство вже обговорило внесення змін до ухвал, що стосуються виплати компенсації цієї категорії громадян, повідомляє iTV.

– Коли ми говоримо про те, що люди чекають, що програма «Прихисток» працюватиме, вона працюватиме настільки, що не 450, а 900 гривень будуть обов'язковими як компенсація від держави, щоб люди розмістили у себе чергових переселенців, – наголосила Верещук.

Вона впевнена, що на українців чекають складна зима та опалювальний сезон, а інтенсивність бойових дій свідчить про те, що вимушених переселенців стане тільки більше. Резюмуючи, міністр додала, що в Кабінеті міністрів зараз розробляють ініціативи щодо надання допомоги Миколаївській області та іншим прифронтовим регіонам.

Для порівняння: відшкодування в Польщі прихисток біженців набігає 1000‑1200 злотих на місяць – тобто приблизно 8000‑9600 гривень.

При тому, що комуналка набігає на середньостатистичну двокімнатну квартиру приблизно 400‑700 злотих на місяць.

Про відшкодування корінному населенню втрат внаслідок «освобожденія» в 1939‑1940‑их роках, в Закарпаттю в 1945 році – наразі київською владою ніц не повідомлялося.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?