Новини



На Буковині понад 30 об’єктів переобладнають для проживання прибулих східняків


У Чернівецькій області визначили більше як 30 об’єктів, які переобладнуватимуть для проживання вимушених переселенців. Міжнародні організації, зокрема, управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ ООН), Міжнародна організація з міграції (МОМ), а також Аґентство технічного співробітництва та розвитку (ACTED) вже проводять там ремонтно-будівельні роботи.

– Забезпечити ВПО теплим житлом – одне із наших головних завдань, над яким ми працюємо спільно з міжнародними орґанізаціями. Після проведення відповідних робіт на обраних ними об’єктах, закупівлі матеріалів та побутової техніки зможемо розгорнути в області ще 1500 додаткових місць для вимушених переселенців, – зазначила перша заступниця начальника Чернівецької ОВА Альона Атаманюк.

Також за її словами, для результативної співпраці із благодійниками в ОВА створили відповідну таблицю з актуальним переліком потреб кожного закладу, де проживають східняки.

На нараді також обговорили питання забезпечення місць компактного проживання переселенців альтернативними джерелами опалення.

Зокрема, представники Товариства Червоного Хреста України проінформували про готовність закупити твердопаливні котли. Їх встановлять у об’єктах Заставнівської, Сторожинецької, Топорівської, Брусницької та Берегометської громад.

Під час наради присутні домовилися створити в області єдину базу, де розміщуватимуть інформацію про тендерні пропозиції, оголошені міжнародними орґанізаціями.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?