Новини



Зеленський нагородив орденом Козловського (ФОТО)


Йдеться про уродженця Львова – попснярського співуна Віталія Козловського. Його прізвище згадується в указі президента за 23 серпня.

Загалом, президент Зеленський нагородив відразу кількох львівʼян

«За значні заслуги у зміцненні української державності, мужність і самовідданість, виявлені у захисті суверенітету та територіальної цілісності України, вагомий особистий внесок у розвиток різних сфер суспільного життя, відстоювання національних інтересів нашої держави, сумлінне виконання професійного обов’язку»

Орденом «За заслуги» ІІІ ступеня нагороджено:

– Городечного Романа Богдановича – волонтера;

– Кожана Ігоря Володимировича – директора науково-мистецької фундації митрополита Андрея Шептицького – Національного музею у Львові.

– Козловського Віталія Віталійовича – співака;

Почесне звання «Заслужений працівник освіти України» отримав:

– Вовк Володимир-Богдан Михайлович – завідувач кафедри Львівського національного університету ім. Івана Франка.

Почесне звання «Заслужений художник України отримав»:

– Смольський Юрій Мирославович — старший викладач кафедри Львівської національної академії мистецтв.

Почесне звання «Заслужений юрист України» присвоєно:

– Заверусі Богдану Івановичу — начальникові відділу у Львові державного підприємства «Документ»;

– Сопільнику Ростиславу Любомировичу — професорові кафедри приватного закладу вищої освіти «Львівський університет бізнесу та права».

Останній зі списку, до речі, – син відомого на Львівщині міліційного начальника Любомира Сопільника, який, можна сказати, розбудував за десятиліття цілий клан ві Львові з членів родини: синів, онука, тощо.

В минулому Любомир Сопільник‑старший навіть потрапляв в низку скандалів, пов'язаних з проституцією та обігом наркотиків – що, загалом, для міліціянта є звичною справою. Особливо, коли ще й на високих посадах перебуваєш пів життя.

Але якщо ці скандали – більше на рівні чуток на кшталт «баби на лавці сказали», то випадок, пов'язаний з його іншим сином, рідним братом нагородженого орденом Ростислава – зі Святославом – чітко був закарбований.

9 травня 2011 року Святослав Сопільник брав участь в ході Партії реґіонів (умгу: львівського її відділку!) та покладанні вінків сов'єцьким пам'ятникам‑істуканам.

Звісно, ще громадськість та інші політичні сили намагалися цій комунізації завадити – і під час цього Святослав Сопільник з травматичного пістолета із забороненими набоями поранив тодішнього помічника депутата Львівської міської ради Олега Ковпака.

Міліція – яка дивина – відмовила у відкритті кримінальної справи проти Святослава Сопільника.

Але повернімося до нашого Козловського.

Не знати, які заслуги оцінював в ньому Зеленський, але не є державною таємницею, що скакунець зі Львова вже давно як перейшов в своїй творчости на оккупаційну русску мову.

Дебютна платівка Козловського «Будь сільнєє» складалася майже повністю з пісень москвинською. А це, на хвилиночку, 2014 рік, червень місяць!

Друга платівка від 2016 року – «Майо жєланіє» – знов русскім ізиком!

9 травня 2018 – Козловський бере участь в Москві з відзначення так званого «дня пабєди»!

– Коли він фотографувався та співав дифірамби Нелі Штепі — всі мовчали. Коли він говорив, що не знає, хто почав війну — всі мовчали. Заспівав на концерті 9.05.2018 у Москві — всі прокинулись... Чому я маю бути в одному "клубі" з ним, Лободою, всякими там Лорак і Повалій, які взагалі "народні"? Може, врешті час почати масштабну ревізію звань та нагород?, – висловила відразу після тої події своє обурення співачка Анастасія Приходько на своїй сторінці у Facebook.

На що тоді нинішній орденоносець Козловський відповів 10 травня 2018 року:

– Я вшанував ветеранів там, де мене хотіли почути, та з іншої нагоди цього виступу я б собі не дозволив. Переконаний, що ветерани в Москві такі ж, як і в Києві — вони разом пройшли страшну війну, перемогли у ній, заплативши дуже дорогу ціну. Вони йшли до кінця, не ділили себе на нації, це їх пам`ять. І вони заслуговують на те, щоб прожити свої останні роки гідно, відчуваючи нашу вдячність, — заявив Козловський.

Ось такий він – справжній сучий син Галицької землі!

Зрештою, чия земля, яка держава – того і влада.

Так і їхня буцім як «культура» з орденоносцями

Такі й такі самі ордени – читай, що отримані від самого 95 Кварталу.

За що‑що їх там цього разу понавидавали, кажете?...


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?