Новини



Суд зняв арешт з майна «Карпатнафтохіму», яке підозрюють у зв’язках з російськими компаніями


За попереднім рішенням, суд був наклав арешт на корпоративні права підприємства на загальну суму 2,3 млрд грн.

Шевченківський районний суд Києва скасував рішення від 18 серпня про арешт майна та статутного капіталу «Карпатнафтохіму» на загальну суму 2,3 млрд грн, а також на арешт 35 об’єктів нерухомості калуського підприємства. 

За даними слідства, службових осіб одного із найбільших в Україні виробників орґанічних хімічних речовин підозрюють у зв’язках російськими компаніями, інформує Espreso Zahid.

Мова про протиправне перерахування на користь юридичної особи-нерезидента, підконтрольної російській нафтовій компанії, понад 5 млрд грн для їх леґалізації. Також кількох працівників «Карпатнафтохіму» підозрюють в ухиленні від сплати податків на суму понад 3 млрд грн.

12 серпня стало відомо, що прокуратура Франківщини передала АРМА майно підприємств, пов’язаних із РФ, на понад 200 млн грн.

Рішення про розблокування «Карпатнафтохіму», можливо, пов'язано і з тим, що підприємство, по суті, є єдиним на сьогодні доступним виробником ПВХ профілів для металопластикових вікон.

Позаяк підприємства, які виробляли такі профілі на Сході України, а також імпорт з Білорусі та самої Росії закрилися, а імпорт з Европи буде дорогущим, зрозуміло, то по суті «Карпатнафтохім» стає запитуваним виробником «номер 1» цієї продукції.

Зупинка цього підприємства на Прикарпатті призвела до великого дефіциту профілів для металопластикових вікон.

А не треба взайве пояснювати, який зараз попит в Україні на цю продукцію.

Так що, зв'язки підприємства з московією – це зв'язки з московією, а вікна (і не тільки) зараз потрібніші.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?