Новини



В Німеччині заарештовано нащадка Короля Данила


У Німеччині поліція провела спецоперацію проти правоекстремістської організації, яка, за словами властей, планувала викрадення політиків та повернення Німеччини до монархічної форми правління.

Понад 3 тисячі поліцейських проведли обшуки та арешти у Баварії, Саксонії, Гессені, Тюрингії та інших федеральних землях. Офіцери німецької поліції також були направлені до Австрії та Італії. Серед місць, де пройшли обшуки, дім колишньої депутата бундестагу від правої партії «Альтернатива для Німеччини», нині судді Біргіт Мальзак-Вінкеман.

За дорученням генерального прокурора ФРН правоохоронці затримали 25 чоловіків і жінок, які, за твердженням властей, належали до правої терористичної організації. Федеральний суд в Карлсруе має розглянути питання про їхній арешт.

Йдеться так званих «рейхсбюргерів», які відкидають існуючий у Німеччині державний устрій і хочуть замінити його на «недемократичний», тобто... на монархію. Недарма серед затриманих - аристократ принц Гайнріх XIII Ройс (Reuss), який походить із старовинного дворянського роду, що століттями правив частиною нинішньої Тюрингії. Це прізвище походить від прізвиська Reuss (Русин), яке носив в XIV столітті родоначальник молодшої лінії Гайнріх Русин, одружений з Юттою Шварцбург-Бланкенбурзькою, онукою Короля Данила.

За версією слідства, угруповання планувало створити неформальну армію для здійснення своїх планів перевороту. Згідно з висновками органів безпеки, організація витратила на підготовку надзвичайно велику суму грошей. Після насильницького повалення влади група нібито хотіла створити власний «уряд», а Гайнріх XIIІ повинен був стати монархом відновленого Німецького Райху. 

Як писав ЗУНР,  герб Галицько-Волинського королівства було використано як основу для емблеми створеної німцями дивізії «Галичина».


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?