Новини



На Львівщину переїхало підприємство, яке виготовляє спецавтомобілі — з Криму (ВІДЕО)


Підприємство «Цітіус С» займається виготовленням спецавтомобілів та броньованого скла. Воно було засноване в Криму на початку 90-х років.

У 2014 році підприємство перемістили до Мелітополя. Через 8 років «Цітіус С» довелось знову переїхати.

Цього разу — на Стрийщину.

Зараз підприємство відновлює своє виробництво. Частину обладнання готують самі. Решту — закупили та чекають з-за кордону. Підприємство із понад 30-річною історією у 2022 році було змушене починати все спочатку вдруге за час свого існування, розповіла Суспільному Анастасія Сирова, менеджерка «Цітіус С». Її батько заснував, а тепер і відновлюватиме справу свого життя.

– Підприємство було створено у 1991 році в місті Сімферополь, це Крим. У 2014, після захоплення Криму, ми переїхали в Мелітополь. Нічого не змогли забрати, повністю все знов з нуля. Мелітополь був захоплений в перші дві години після початку окупації і встигли лише люди виїхати, але це головне для підприємства. Бо люди, які в нас працюють — фахівці, які з нами більше 10 років. А деякі й більше. Тому ми впевнені, що вони зможуть відтворити все, — каже Сирова.

Один із працівників – Андрій Жидков. Він — один із тих, хто працював ще на першому, кримському підприємстві. А тепер вдруге відтворює його на Львівщині. Він виготовлятиме броньоване скло.

– Найбільша складність — це, мабуть, задати правильну форму, дивлячись на процес, щоб нічого не відходило від процесу. Якщо буде порушено, то це буде брак. Суть виробництва — захистити наших хлопців, щоб куля не пройшла через скло. Це безпека, — каже Андрій Жидков.

За словами Анастасії Сирової, броньоване скло планують почати виготовляти у середині вересня.

– Це поки що звичайне скло, але надвеликого розміру. Воно стане броньованим, коли ми додамо плівку, спеціальну плівку, яка буде утримувати кулю і не дасть уламкам відлітати. Там має бути два види плівки: два типи всередині і ще один ззовні, — каже менеджерка підприємства.

А до кінця року планують запустити процес виготовлення броньованих машин і автомобільних сейфів.

Що менеджерка, що фахівці переміщеного підприємства – чудово спілкуються українською.

Принаймні – на камеру.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?