Новини



Вийшли на ринок ЕУ: з Харкова на Львівщину перевезли підприємство з виготовлення меблів


На Львівщину з Харкова переїхало підприємство, що виготовляє меблі. Через місяць після початку повномасштабного вторгнення підприємцям вдалося перевезти обладнання. На Львівщині виробник меблів відновив роботу та почав виготовляти меблі на ринок ЕУ.

Раніше компанія Roomio працювала у Харкові. На підприємстві виробляли корпусні меблі для дому та офісу: кухні, ліжка, стелажі, столи. Коли почалося вторгнення Росії 24 лютого, в Галичину прибула половина працівників. Обладнання фірми завантажували у машини просто під обстрілами.

– Ми були розташувалися в тій частині Харкова, яка була одна з перших атакована. Тому наше виробництво теж потрапило під обстріли. Люди, котрі перебували в Харкові, коли було дві години спокійно, вантажили обладнання. Потім дві години чи більше чекали у підвалі. Потім знову вантажили. І так до 20 машин, — розповідає Суспільному керівник підприємства Володимир Мисик.

У Львівську область переїхало 25 людей – половина команди. У селі орендували приміщення, в якому облаштували офіс, виробничий цех і кімнати для проживання. Анна Лісовіна приїхала лише у вересні. Адже до останнього сподівалася, що війна скоро закінчиться.

– У Харкові дуже страшно, як на мене. Бо скидають бомби кожного дня. Місто зруйноване частково. Боляче дивитися на все це, адже ми його дуже любимо, наше місто. Сподіваємося, що все відбудують і все буде добре, — каже дизайнерка Анна Лісовіна.

Виробники меблів кажуть, що на Львівщині менша конкуренція у цій сфері, ніж у Харкові. Та попри це, відновити виробництво було непросто.

– На початку було важко налагодити весь процес. Коли в Харкові все було налагоджено, то тут то приміщення не було, то ще чогось. Всі матеріали були в купу складені. Треба було їх розкласти по кольорах, по розмірах. Коли це все потрошку зробили, вже стало легше, — розповідає працівник Олексій Воробйов.

Тепер меблі харківського бренду виготовляють не лише на український ринок, а й на за кордон. Зокрема, вже відправили першу партію продукції до Данії.

Яка робоча мова в офісі підприємства та взагалі між працівниками – Суспільне, нажаль, не повідомляє.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?