Новини



Взимку у Чернівцях можуть бути проблеми з теплопостачанням — активісти


Мер Клічук досі не прозвітував про підготовку до опалювального сезону у Чернівцях. Відомо також, що 60% тепломереж міста потребують заміни.

У соцмережах користувачі повідомляють, ніби то у Чернівцях збирають голів ОСББ, щоб повідомити про те, що тепла взимку майже не буде.

Про це, зокрема, повідомила на своїй сторінці у Facebook активістка Оксана Черчел.

– Ходять чутки, що в Чернівцях збирають голів ОСББ, щоб повідомити про те, що тепла взимку майже не буде. Розпитують про утепленість будинків. Цікаво, яке розв'язання проблем запропонують, – йдеться у повідомленні.

Чутки – чутками, але буквально днями Чернівецький Промінь повідомляв, що міщан у Чернівцях досі не поінформували про стан підготовки до опалювального сезону 2022-2023 у місті.
 
Раніше, директор комунального підприємства "Чернівцітеплокомуненерго" Ігор Ніколенко повідомляв, що у Чернівцях 60% тепломереж потребують заміни.

У цьому році підприємство планує замінити більше кілометру мереж, з 90 кілометрів мережі міста. Гроші на заміну труб залучають з бюджету підприємства, а також майже 15 мільйонів виділили з міського бюджету.

І все це, за словами чернівецького видання, відбувається на тлі того, що міські голови інших міст Західної України посилено готуються до опалювального сезону 2022-2023, впроваджуючи і альтернативні, а резервні потужності для опалення.

Натомість, за словами згаданої активістки Оксана Черчел:

– Скільки років просила дозволити індивідуальне отоплення. Нуль. Тепер буржуйки будемо замовляти не тільки на передову.

І це не перша відмова міської влади надати мешканцям міста можливість перейти на автономне опалення.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?