Новини



Призовник в законі: в Закарпатті вручили повістку злодію «Умці»


Днями співробітники поліції неподалік міста Хуст на Закарпатті здійснили затримання 49-річного уродженця Запорізької області Сергія Олійника, який відомий в статусі так званого «злодія в законі» на прізвисько «Умка» / «Умка Дніпровський».

Редакція Dетектив-Info звернулася до одного з адвокатів Сергія Олійника з проханням підтвердити або спростувати відомості про затримання його поважного клієнта.

Захист кримінального «ґенерала» повідомив про відсутність у нього такої інформації.

Однак припустив, що як і у випадку роздмухуванням фейку про буцімто виїзд «Умки» за кордон після запровадження воєнного стану в Україні за розповсюдженням негативних відомостей стосовно «злодія в законі» можуть стояти окремі недоброзичливці Олійника з міста Дніпро.

Однак, згідно з інформацією джерел Dетектив-Info, 9 серпня близько полудня «Умці Дніпровському» зусиллями працівників поліції Закарпатської області дійсно було влаштовано «теплий прийом».

Втім, силового затримання «достойника», який ще від 5 серпня прибув до села Шаян у приватних справах, не трапилося.

Інсайдер повідомив, як насправді відбувалися події з кримінальним «ґенералом».

– Місцеві правоохоронці зупинили автомобіль BMW X7, за кермом якого перебував Сергій Олійник. Далі вони з посиланням на те, що його номер кузова, ймовірно, містить ознаки підробки, вилучили транспортний засіб, який помістили на штрафмайданчик для подальшої експертизи, – пояснив співрозмовник.

Окрім цього, працівниками Хустського територіального центру комплектування та соціальної підтримки «Умці» була вручена повістка.

Згідно однієї з версій, одразу після цього «злодія в законі» запросили до місцевого військкомату.

Вважається, що відповідні дії правоохоронців можуть бути пов'язані із тим, що після "релокації" на Західну Україну Сергій Олійник проігнорував припис встати на облік у місцевому військкоматі.

Відповідно до ч.3 ст.38 закону «Про військовий обов'язок і військову службу», якщо людина призовного віку не стає на облік до ТЦК та СП, поліція має право розшуку, затримання і навіть її доставки як особи, що ухиляється від своїх військових обов'язків.

Додамо, що «Умка» проходить в статусі підозрюваного у справі про поширення злочинного впливу (ч.3 ст.255-1 КК України) за 6 епізодами.

Він вважається однією з найвпливовіших осіб злочинного світу в Україні.

Ось саме цього «східного добра» Закарпаттю якраз бракувало.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?