Новини



Львівщина готується взимку прийняти ще до 100 тисяч східняків


Скидається на те, що посадники київської влади поставили собі за мету вже остаточно добити реґіональну культурну, мовну та політичну самобутність Краю.

Для зимівлі східняків вже почали облаштовувати додаткове житло.

Гуртожиток Новояворівського вищого професійного училища — це одне із приміщень в області, де закінчують облаштовувати додаткові місця для переселенців. Більшість робіт тут провели своїми силами. Зокрема, вже підключили комунікації та завезли необхідну побутову техніку.

– Ця побутова кімната готова для прийняття наших переселенців. Вже підключені пральні машини, сушарка. Все готово, — каже комендантка гуртожитку Марія Хім'як, повідомляє Суспільне.

Також частково облаштували кімнати, де зможуть жити по двоє або ж троє людей.

– На сьогоднішній день ми облаштували 32 кімнати, де можуть перебувати 80 людей з числа внутрішньо переміщених осіб. Зараз ми перебуваємо в одній із кімнат, де встановили 3 ліжка. Потрібно найближчим часом встановити ще столи, шафи та тумбочки, — каже керівник Новояворівського вищого професійного училища Роман Пахолок.

Як повідомили в обласній військовій адміністрації, у зимовий період в область, за попередніми підрахунками, може прибути додатково близько 100 тисяч людей.

– Ми напрацьовуємо по базі закладів соціальної сфери, які можна відновити швидко за невеликі гроші. Тобто це гуртожитки, переважно, заклади соціального захисту. Відповідно, станом на сьогодні (9 вересня, — ред.) ми вже маємо 25 таких об’єктів, на восьми з них уже закінчені будівельні роботи, вони облаштовуються меблями, побутовою технікою, — каже заступник директора обласного департаменту економічної політики Вадим Табакера.

За словами Вадима Табакери, у такі заклади, де вже завершують роботи, планують заселити впродовж наступного тижня близько 700 переселенців.

Зрозуміло, що втративши фізично і тереново свій електорат на Півдні та Сході України – київська влада робить все можливе і неможливе, аби перенести його тупо фізично в Західну Україну.

А місцеві підпанки раді Києву прислуговуватися.

Цікаво, що ці масові переселення східняк в Західну Україну тільки зростають на тлі переможних звітів про наступи ЗСУ на південно‑східних напрямках і про звільнення дедалі більшої кількості міст та містечок з‑під русскіх військ.

Тоді кого ж і звідки досі завозять в Галичину, Волинь, Закарпаття та Буковину?


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?