Новини



Зміна влади: Рівненщину очолив «слуга народу». Львівщині — приготуватись?


Рівненська обласна рада обрала нового голову, який на цій посаді замінить достроково звільненого сьогодні Сергія Кондрачука. Очолив орґан представницької влади кандидат від Слуги народу та керівник цієї фракції, директор Облводоканалу – Андрій Карауш.

Рішення про призначення Андрія Карауша винесли після того, як рада більшістю голосів звільнила представника опозиційної нині до влади Європейської Солідарності – Сергія Кондрачука.

Під час висунення кандидатури Карауш попросив підтримати його, водночас заявив про конфлікт інтересів та неучасть у голосуванні.

Під час обговорення кандидатури депутат Роман Стасюк запитав Карауша, чи братиме він премії як голова облради під час воєнного стану. Той відповів: «Моя премія буде йти на Збройні сили».

Звучить патосно, але гейби як натякає, що...

Фракція Європейська Солідарність, як і під час голосування за звільнення голови ради, участь у таємному волевиявленні не брала.

Після того, як депутати проголосували з допомогою паперових бюлетенів, лічильна комісія оголосила результат: за 45 із 48 депутатів, які брали участь. Це означає, що рада підтримала призначення Андрія Карауша новим головою, підраховує Суспільне.

Після цього Андрій Карауш поставив на голосування питання про своє звільнення із посади директора водоканалу. Це рішення рада підтримала більшістю голосів.

Звільнення з посади (тепер вже попереднього) голови Сергія Кондрачука в Рівненській обласній раді частина депутатів ініціювала ще в липні.

На це підписалися представників фракцій Слуга народу, Батьківщина, За майбутнє, Сила і честь.

У мотиваційній частині проєкту рішення про звільнення голови Рівненської облради вказано, що питання виносять через втрату довіри, роботу «виключно на користь однієї партії», а також через винесення на сесію питань, що «розколюють суспільство в умовах воєнного стану».

Йдеться, зокрема, про питання звернення щодо заборони московського патріархату.

Тоді Сергій Кондрачук на проєкт цього рішення написав, що сподівався на підтримку колєґ в питанню про заборону московського патріархату і такі дії — «точно не та реакція і підтримка, якої очікував».

На початку червня Кондрачук ініціював сесію облради, на яку виніс пропозицію звернутися до Верховної ради щодо закону, який би унеможливив діяльність московської церкви.

Засідання не відбулося через відсутність кворуму.

Чиновник пояснював, що ліквідація на Рівненщині всього пов'язаного з Росією — це його послідовна позиція.

Розділення народу грає на руку ворогу, вважає керівник єпархії УПЦ МП єпископ Пимен.

– Приписує нашій церкві ідеологію «руського міру», називає «москалями» і так далі. Вже є прямі погрози, коли він каже, що заб'є останній цвях у домовину для Української православної церкви, — коментував піп.

Виглядає так, що Сергій Кондрачук назвав речі своїми іменами і так, як воно є. Але київській владі це не сподобалося: вочевидь, московські попи їй дорогі для душі.

Тому вони й задіяли свою обласну фракцію ту її технічних супутників для зняття непокірного, анти‑московськи налаштованого Кондрачука – й посадили на його місце свого «слугу».

Особливо нічого не змінилося від княжої доби, про що ЗУНР докладно писав в статтях Галичина, яку ми проср@ли.

У владних залаштунках злі язики лепечуть, що тепер треба готуватися до зміни виборчої (покищо) обласної ради Львівщині: надто вона нервує нинішнього посадника від київського престолу Максима Козицького – очільника обласної військової адміністрації.

Не хочеться остаточно врікти, але видається, що москальська пропаґанда в чомусь навіть має рацію, коли розповідає про «київську хунту»!

Бо з кожним божим днем надходить все більше і більше сиґналів спочатку про зародження, а тепер вже й повноцінне розгортання та наступ автократії в Україні.

Особливо щодо Західної.

Очевидно, нас ще чекає веселий вересень, якщо взагалі не всі наступні пів року....


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?