Новини



На Тернопіллі триває вишкільний молодіжний наметовий табір «Лисоня»


Цей табір проводиться щоліта вже роками: став традиційним. Названо його на честь політичного діяча Тернопільщини Івана Гавдиди, який був забити за невідомих обставин у Києві: він був правою рукою знаної діячки й народної депутатки Ярослави Стецько. Слідство так і не знайшло справжніх замовників на вбивство Гавдиди...

Цьогорічний табір “Лисоня” ім. Івана Гавдиди триває від 11 до 17 серпня.

Формат «Лисоні» традиційний – це вишкільний наметовий табір, на якому юнаки та юнки можуть випробувати себе, розширити свій кругозір, загартувати тіло і дух.

В умовах сучасної війни, кожен може набути навичок, як протидіяти ворогу.

На учасників чекають фізичні випробування, лекції на теми українського націоналізму, причин війни, громадської активності, а також дружня атмосфера табору.

Кожен день наповнений активною програмою, після якої кожен з учасників стане витривалішим, свідомішим і впевненішим, ніж був вчора.

Захід орієнтований на молодь, яка хоче вдосконалюватись і готова працювати над собою, щоб вже сьогодні бути патріотом в дії, а не на словах. 

Вік учасників 18-24 років.

Якщо так прибрати ура‑патріотичний патос, то загалом «Лисоня» готує молодих людей насамперід з Західної України вкотре стати гарматним м'ясом та розмінною монетою в чужих геостратегічних іграх.

Бо ж нинішні війни виграються HIMARSamy та літаками F-35, а не вишколами доби Першої і Другої Світових.

Але відпочинок та руханка на свіжому повітрі – не зашкодить молодим людям ніколи: факт.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?