Новини



Тернопілля зібрало перші 100 тисяч тонн зерна. Але це ще не все


Про збір збіжжя повідомив на брифинґу начальник обласної військової адміністрації Володимир Труш. За його словами, аграрії в області вже завершили молотити озимий ячмінь та приступили до збору озимої пшениці.

Цього року аґрарії відзначають високу врожайність озимого ячменю: 54 центнери з 1 гектара.

Яка частка зібраного збіжжя залишиться на потреби самого Тернопілля, Західної України в цілому, де зараз зосереджена чи не половина населення країни — офіційні речники не повідомляють.

За словами першого заступника міністра аґрарної політики та продовольства Тараса Висоцького, цьогорічного врожаю зернових Україні вистачить, як для внутрішнього споживання, так і для експорту. Також чиновник зауважив, що час уже планувати й осінню посівну, яку слід розпочати у вересні.

— Ми дали можливість аґраріям працювати у нічний час, для того, щоб пришвидшити темпи збору врожаю. Є рішення тероборони, де ми добровольчим формуванням територіальної оборони надали можливість спільно з органами місцевого самоврядування патрулювати, а також охороняти поля з посівами. Ми бачимо, що зараз робиться на сході нашої країни, де просто спалюють наш врожай росіяни. Аґрарії можуть укладати угоди на охорону своїх полів з приватними структурами, добровольчими формуваннями, – зазначив Володимир Труш, повідомляє видання За Збручем.

Цікаво буде подивитися, наскільки вдалою вийде ця практика. Хотілося б сподіватися, що Тернопілля не накриє хвиля врожайного рейдерства.

Ні, далеко не з боку російських військ, на яких зараз можна списати все. А того рейдерства, яке було на півдні та сході України.

Як на Харківщині в 2018 році.

Або як на Кропивниччині в 2020-му.

Чи на Миколаївщині в 2017 році, де здирникам допомагала грабувати фермерів національна, умгу, поліція.

Дійшло за Збручем аж до того, що аґрарії почали гуртуватися і створювати власні загони самооборони.

Що, тоді так само все були винні москалі, так?

Не було тоді видко «що робиться на сході нашої країни»?


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?