Новини



Скільки підприємств вже переїхали на Тернопілля зі Сходу і що він з собою несе?


Тернопільщина все більше насичується східняками. Вона стала безпечним прихистком не лише для тисяч переселенців, але й для підприємств, які переносять свої підприємства на терени, якими до війни відверто нехтували, і в чомусь навіть — зневажали.

Зокрема, за офiцiйними даними, на Тернопiлля переїхало 55 пiдприємств з небезпечних зараз областей України. I їх кiлькiсть лише збiльшується, росте число робочих мiсць та надходжень до бюджету.

– З них 42 працює на нових місцях. 7 зараз здійснюють ремонт приміщень та монтаж обладнання. Ще 3 перевозять свої виробничі потужності. Перевезені підприємства працюють в різних сферах господарської діяльности, це і машинобудування, металообробка, харчова, текстильна галузь та інші», — цитує Тернопільську ОДА видання Golos.

Отже: переїхати – переїхали, свій бізнес вберегли.

Тепер цікаво буде простежити, чи з'явиться нарешті повага до Галицького і Західно‑Українського клієнта взагалі – належна повага?

Бо, наприклад, ві Львові вже були випадки, коли відмовили в працевлаштуванні через... українську мову!

Себто перед кандидатом на робоче місце вимагали спілкуватися в праці москвинським язиком – бо в них, бач, така «корпоративна культура»!

Тож варто Тернополянами тримати вухо насторожі й не спокушатися на обіцянки, мовляв, приїде великий бізнес зі Сходу – і створить купу робочих місць в краю!

Вже один такий «великий бізнес» був якось приїхав. Ая, в 1939 році...


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?