Новини



Пункт пропуску «Краковець» знову відкривають для легківок


Пункт пропуску був закритий для легковиків із 18 липня.

1 серпня, на українсько-польському кордоні для проїзду легкових авто знову відкрили пункт пропуску «Краківець – Корчова». Через облаштування захисного павільйону пункт пропуску був закритий для легківок упродовж 13 днів, повідомляє Zaxid.net.

Як повідомили у Держприкордонслужбі, рух легкових авто через пункт пропуску «Краківець» відкрито з 8:00 1 серпня. Про початок пропуску пасажирських автобусів повідомлять додатково.

У Львівській ОВА зазначили, що у Краковці облаштували навіс над павільйонами паспортного та митного контролю, а також стоянку для пасажирських автобусів та відповідне приміщення зі сканером для проходження митного та паспортного контролю пасажирів.

У межах спільного українсько-польського проєкт «Відкритий кордон» у Краковці збільшили кількість смуг для руху вантажівок з 4 до 10 та створили додаткові павільйони для митного та паспортного контролю.

Вартість робіт – 7 млн євро, це кредитні кошти за міжурядовою угодою між Польщею та Україною. Після оновлення пропускна спроможність у Краківці зросте до 1300 транспортних засобів на 20 смугах.

Треба зазначити, що Польща вже впродовж щонайменше 10 останніх років постійно і цілеспрямовано опікується прикордонними пунктами пропуску з боку Галичини та Волині.

Коштом польських платників податків як через пряме фінансування урядом Польщі, так і через різні проміжні недержавні громадські організації, фундації тощо, було вже і купу кілометрів під'їзних шляхів побудовано, і навіть цілі нові митниці з нуля, які повністю розташовані на польському боці — як, наприклад, переїзд Грушів-Будомєж.

На перший погляд видається, що в цей спосіб Польська сторона просто хоче покращити лоґістичне сполучення на перетині UA/PL кордону: бо це, природно, сприяє розвитку бізнесу, економічних відносин, і так далі.

Але в дійсності скидається на те, що Польща свідомо підтягує приграничну інфраструктуру до своїх стандартів: готується, так би мовити, до «години Х», коли прикордонні застави та митниці просто можна буде прибрати взагалі...


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?