Новини



На Буковині громада хоче відмовитись від газового опалення комунальних закладів


У Сторожинецькій громаді Чернівецької області закупили твердопаливні котли. Їх планують встановити у школах, дитсадках та амбулаторії. За допомогою опалення на дровах хочуть заощадити гроші громади.

Про це на своїй Facebook-сторінці повідомив голова Сторожинецької громади Ігор Матейчук.

— Сторожинецька громада закупила першу партію твердопаливних котлів. Ще з осені 2021 року ми вирішили плавно відмовлятись від газового опалення наших закладів. Вже переведено на електроопалення 7 невеликих закладів (в основному сільські садочки). Зараз проводимо заміну котла у Сторожинецькому ліцею №1(школа-інтернат), і переходимо на дров'яне опалення у Сторожинецькій ЗОШ №1 , Сторожинецькому ДНЗ «Дзвіночок», об’єднуємо систему опалення Комарівської ЗОСШ, клубу, амбулаторії та садочка «Колосок» в одну систему опалення з газу на дрова, — звітує Матейчук.

Це ще не весь комплекс заходів Сторожинецької громади: за перехід на альтернативні види палива там взялися широким фронтом.

Зокрема громада почала реконструкцію котельні у приміщенні міської ради (з газового опалення на дров'яне). Планують розпочати роботи з встановлення теплових насосів системи повітря-вода у Сторожинецькій музичній школі та інклюзивно-ресурсному центрі, а надалі і в невеликих садочках.

Все це разом дасть змогу зекономити грубі кошти для громади у цей та наступні роки.

З 52 котелень громади наразі на газовому опаленні залишаються 4 об'єкти.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?