Новини



Польща має намір створити найсильніші сухопутні війська серед країн НАТО в Європі


Польща прагне створити найсильніші сухопутні війська серед європейських країн, оскільки вірить, що Росія не вдарить сильного. Про бажання набути ядерного озброєння Польщею наразі не йдеться.

Про це заявив віце-прем'єр-міністр, міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак в інтерв'ю тижневику Sieci, фрагмент якого опубліковано на порталі wpolityce.pl, повідомляє Арґумент.

В опублікованому фраґменті інтерв’ю Блащак зазначив, що польське військо повинно бути настільки численним і настільки сильним, щоб саме його існування відлякало потенційного агресора.

— Кремлівські володарі не будуть бити по сильних. Коли бачать слабкість, вони атакують. Як за артилерією, так і за бронетехнікою сильнішої країни в Європі зрештою не буде. Серед європейських країн НАТО у нас будуть найсильніші сухопутні війська. Ми знаходимося на лінії фронту, у нас є кордон з Росією і на півночі, і фактично, у військовому плані, з боку Білорусі, — сказав Блащак.

У розмові також йдеться про останні закупівлі зброї в Південній Кореї.

Нагадаємо, днями заступник міністра закордонних справ Польщі Шимон Шинковський звинуватив Німеччину в порушенні домовленостей щодо поповнення запасів озброєння, яке Варшава передала Києву для протистояння російській агресії.

Як вже згадував ЗУНР, німці, загалом, визнали провал програми так званих «кругових поставок танків».

Очевидно, німецькі владоможці собі прорахували, що надмірна мілітаризація Польщі рано чи пізно почне загрожуватиме і самій Німеччині: їхній Бундесвер зараз перебуває далеко не в найкращому бойовому стані ні чисельно, ні навіть технічно.

Київська ж влада наразі взагалі не переймається тотальною мілітаризацією Польщі. Очевидно, їй бракне аналітиків, які б могли додати 2+2. Тобто ті факти, що збройні сили України вже і сьогодні виснажені — що казати, якими вони будуть ще через пів року / рік.

За це час Войсько Польське якраз встигне розігнати м'язи й докорінно переозброїтися. Тож правду каже Блащак: Московія на озброєну до зубів Польщу не наважиться напасти.

А сама Польща на когось слабшого?


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?