Новини



Польща напомпує зброєю Сувальський коридор


Польський віцепрем'єр-міністр, голова Міністерства національної оборони Польщі Маріуш Блащак затвердив контракт на постачання винищувачів танків Ottokar Brzoza для Войська Польського. Перші бойові машини будуть готові наступного року, повідомив міністр. Нова зброя піде до Сувальського коридору.

Після затвердження угоди Блащак підкреслив, що постача винищувачів танків є дуже важливим проєктом, втілення якого значно посилить Польські Збройні сили, пише Onet.pl.

Він повідомив, що перші екземпляри-прототипи винищувачів танків будуть готові наступного року і надійдуть до 14-го протитанкового полку, який базується в Сувалках в районі Сувальського перешийка.

– Наша ціль – наситити Войсько Польське такими бойовими підрозділами. У кожній дивізії будуть протитанкові полки. Ми маємо намір, щоб перші протитанкові батареї запрацювали протягом наступних трьох років. Я думаю, що цього можна досягти і в стисліший термін. Гадаю, через два роки ми будемо мати оперативну готовність у справі протитанкового полку в Сувалках, – сказав голова Міноборони Польщі.

Підметом рамкової угоди щодо реалізації програми Ottokar Brzoza є придбання батарейний вогневих модулів винищувачів танків.

Її учасниками є Аґенція озброєнь та консорціум PGZ-OTTOKAR, до якого також входять підприємства: Huta Stalowa Wola, Mesko та Wojskowe Zakłady Elektroniczne (Військові Електронні заклади).

Винищувачі танків будуть озброєні протитанковими ракетами Brimstone, розробленими MBDA (Великобританія)

Сувальський коридор або перешийок — це ділянка на стику границь Польщі, Білорусі та Литви, яка слугує наземним транзитним шляхом до напівексклаву Росії — Калініґрадської області.

Це далеко не перше повідомлення ЗУНР про насичення Польщі новітньою зброєю, зокрема американськими Abrams-ами та британськими Challenger-ами.

Сьогодні це подається під прапором зміцнення оборони східного флангу НАТО. Але хто його знає, як воно буде далі, особливо на тлі низки заяв не просто польських політиків, а дійсних посланців (депутатів) до польського Сейму.

Раптом в Польщі знову виникне бажання влаштувати «пацифікацію» на «східних кресах»?


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?