Новини



Британія замінить Україну на Евробаченні 2023


Попри надмухування щік на Печерських пагорбах і запевнень, що наступне Евробачення обов'язково відбудеться в Києві, гору таки взяв Британський праґматизм. Зрештою, гурт Kalush Orchestra тепер ще й на Туманнім Альбіоні заграє.

Европейська мовна спілка (EBU) офіційно визначилася з країною проведення Евробачення-2023. 

— Нажаль, захід наступного року не може бути проведений в Україні з міркувань безпеки, — йдеться в повідомленні EBU. — У результаті обговорень EBU запросила Бі-Бі-Сі як суспільного мовника країни, що посіла друге місце на конкурсі 2022 року, виступити господарем 67-го пісенного конкурсу Євробачення.

Це вже не перший такий випадок: раніше Бі-Бі-Сі брала на себе обов’язки щодо розміщення інших країн-переможців у чотирьох давніших Евробаченнях.

— Продовжуючи цю традицію солідарності, ми знаємо, що наступного року Конкурс продемонструє вигадливість і майстерність одного з найдосвідченіших суспільних мовників Європи, водночас ґарантуючи, що переможці цього року, Україна, будуть належно відзначені та представлені впродовж усього заходу, — запевняє Мартін Оестердал, виконавчий супервайзер пісенного конкурсу Евробачення.

Представники UA: Суспільного співпрацюватимуть з командою BBC, щоб розробити та впровадити українські елементи шоу наступного року. Україна як країна-переможець пісенного конкурсу Євробачення-2022, також автоматично потрапить до Ґранд-фіналу майбутнього дійства.

BBC влаштовувала пісенний конкурс Евробачення більше разів, ніж будь-яка інша телекомпанія, проводячи в Лондоні в 1960, 1963, 1968 і 1977 роках, Единбурзі в 1972 році, Брайтоні в 1974 році, Харрогейті в 1982 році та Бірмінгемі в 1998 році.

Місто під проведення Евробачення-2023 буде оголошено пізніше.  Так само як і лоґотип події. Він відбиватиме унікальність проведення Конкурсу наступного року та співпрацю між країною-господинею і цьогорічним переможцем.

Натомість вже сьогодні відомо, що Україна як країна-переможниця Евробачення-2022, автоматично потрапить до фіналу майбутнього конкурсу.

— Оскільки тепер ми приймаємо конкурс, Велика Британія виконає цю обіцянку безпосередньо і влаштує фантастичний конкурс від імені наших українських друзів, — написав Борис Джонсон у Twitterі

Зрозуміло, що переможці цьогорічного конкурсу Прикарпатські Kalush Orchestra отримають нагоду зіграти тепер і на Британських островах. Тепер: вже в якости почесних гостей.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?