Новини



Закарпаття шукає роботу для переселенців


В той час, як вояки з Закарпаття воюють на сході України, закарпатська військова адміністрація працевлаштовує східняків. І це в краї, де завжди був брак робочих місць.

Закарпатська ОВА запустила питальник, щоб допомогти з працевлаштуванням переселенців, повідомляє Espreso Zahid. Про це повідомив заступник голови Закарпатської обласної військової адміністрації Василь Іванчо.

В анкеті кожен потенційний працівник вказує дані про спеціалізацію, очікувану заробітну плату, досвід роботи, вік, стать та інше. Таким чином, в ОВА вдасться зібрати, систематизувати й проаналізувати інформацію, сконтактувати роботодавців та спеціалістів.

— Сьогодні надзвичайно важливо створювати усі умови, аби як місцеві, так і ВПО були забезпечені роботою, а бізнес – фахівцями. Від цього залежить і добробут населення, і розвиток підприємств, і покращення економічного потенціалу області. Закликаємо долучатися до анкетування, працевлаштовуватися та допомагати країні в боротьбі з агресором, – пише Василь Іванчо.

Питальник можна знайти за ланкою.

Треба зазначити, що Закарпаття ще з часів СССР завжди мало проблему з працевлаштуванням місцевого населення. І ще з тих часів тягнеться слава про закарпатських заробітчан, яких можна було надибати і на Сибіру, і за Полярним колом, і в Петропавловську-Камчатськім.

Тридцять літ незалежності України особливо ситуації не змінили, а в дечому ще й погіршили: бо «за Союзу» там хоча б якась була промисловість, а за «Вільної Неньки» підприємства Закарпаття головно були здані на металобрухт, а край став постачальником лісу-кругляка до Европи та здобув контрабандистської слави.

Не дивно, що з початком війни та відчутним підняттям зарплат для військовиків, багато місцевих чоловіків пішло воювати в 128-му окрему гірсько-штурмову Закарпатську бригаду: разом з бойовими доплатами навіть рядовий солдат може заробити стільки, скільки й на заробітках по будовах за сезон не вийде!

Тож в той час, коли «відосікі» з розмовами військових з Закарпаття розважають посполитих, Закарпатська Обласна військова адміністрація працевлаштовує в краю прибулих зі сходу переселенців.

А до війни своїх власних жителів що, не можна було з таким самим завзяттям працевлаштовувати, ні?


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?