Новини



Закарпатці отримали 5,5 млн грн «відкупного» за переселенців


Понад 2 тисячі закарпатських домогосподарств подали заявки на відшкодування за безоплатне розміщення вимушених переселенців у червні, інформує заступник голови ОВА Петро Добромільський.

— У домівках небайдужих краян минулого місяця проживали близько 7,5 тисячі ВПО. На кожну особу власники житла отримають 450 грн компенсації витрат на комунальні послуги, – наголосив заступник очільника області, повідомляють Новини Закарпаття.

За його словами, загалом за березень-червень 2022 року в області передбачена ґарантована державна підтримка 12 млн 346 тис. грн відшкодувань. 5 млн 570 тис. грн компенсацій закарпатці вже отримали.

— Дякуємо Уряду та партнерським організаціям за важливу для наших краян допомогу. Завдяки соціальній ініціативі вдається покрити базові витрати на комунальні послуги власників житла, котрі надають прихисток переселенцям, – підкреслив Петро Добромільський.

Замісник очільника Закарпаття майже назвав речі своїми іменами. Тобто подякував Київській владі за «відкупне» для Закарпатців за приймання тисяч прибулих російськомовних східняків в найзахідніший край України.

Мабуть, це заселення відбувається в рамках поборення так званого «закарпатського сепаратизму», яким частенько полюбляє лякати посполитих Київ.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?