Новини



У Словаччині відмовилися перейменовувати вулицю імені фашиста


Депутати місцевої ради села Варін Жилінського району в Словаччині відмовилися перейменовувати вулицю імені фашистського воєначальника Йозефа Тісо.

Клопотання про таке перейменування до місцевої ради Варіна подала прокуратура, пише Polsat News.

За подання прокурорів проголосував лише один депутат, решта були проти. Місцева влада, однак, хоче, щоб усе вирішувалося на референдумі, проведеному серед жителів.

— На початку цього року активісти демонтували вуличний знак, який став останньою частиною багаторічної саги, — пише видання. — Тісо був лідером фашистської Словацької держави, яка співпрацювала з нацистською Німеччиною. Політик був заарештований Чехо-Словацькою владою в 1945 році й через два роки повішений як військовий злочинець.

Очевидно, Словаки шанують своїх фашистських «героїв». Зрештою, хіба вони одні? На теренах Західної України так само в пошані Степан Бандера зі своїми соратниками, які сповідували, принаймні, до 1941 року, відверто фашистську ідеологію.

Але їм не пощастило: в них була лише Галичина та Волинь, і може трохи якимсь чином ще Підкарпаття. Натомість не було своєї Словаччини.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?