Новини



Правоохоронець з Прикарпаття переправляв ухилянтів у Румунію за $10,000


Задокументовано переправлення через кордон щонайменше трьох осіб.


На Прикарпатті викрили злочинну групу, яка незаконно переправляла військовозобов’язаних у Румунію за 10 тисяч доларів. Серед затриманих – місцевий правоохоронець. Про це повідомили СБУ, ДБР та прокуратура 9 серпня.

За даними слідства, організував незаконну схему 31-річний місцевий правоохоронець, який залучив також двох цивільних мешканців Івано-Франківської області. Він шукав охочих потрапити до Європи та пропонував їм перейти кордон за 10 тисяч доларів США з особи.

Спільники правоохоронця підвозили чоловіків автомобілем до лінії кордону поза межами пропускних пунктів у Чернівецькій області, далі вони показували клієнтам як пішки перейти до Румунії. Задокументовано переправлення через кордон за такою схемою щонайменше трьох осіб.

Правоохоронцю та двом його спільникам повідомлено про підозру у незаконному переправленні через кордон чоловіків призовного віку (ч.3 ст.332 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 9 років з конфіскацією майна.

Двом членам групи вже обрано запобіжні заходи – тримання під вартою, ще одного спільника оголосили у розшук. Під час обшуків у затриманих вилучили 20 тисяч доларів, незареєстровану зброю, боєприпаси, а також два автомобілі, в яких перевозили ухилянтів. Розслідування триває, встановлюється причетність інших осіб до злочинної схеми.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?